Menu Zavřít

Wal-Mart chystá v USA expanzi: nabere 10 tisíc zaměstnanců

17. 1. 2017
Autor: Profimedia.cz

Americká společnost Wal-Mart Stores vytvoří ve Spojených státech 10 tisíc nových pracovních míst. Otevře nové pobočky a rozšíří ty současné. Podnik teď v USA zaměstnává asi 1,5 milionu lidí. Největší maloobchodní řetězec světa dnes také oznámil, že do další expanze investuje 6,8 miliardy dolarů (171,6 miliardy Kč).

Právě díky expanzi vznikne také asi 24 tisíc míst ve stavebnictví. Firma počítá s 59 novými, rozšířenými či přemístěnými prodejnami. Peníze půjdou kromě konstrukčních prací, rekonstrukcí a výstavby distribučních center i do posílení nových služeb, jako jsou on-line nákupy.

Firma z amerického Arkansasu má nyní 11 593 obchodů ve 28 zemích. V loňském třetím čtvrtletí Wal-Mart zlepšil on-line tržby a vytvořil zisk, který překonal očekávání analytiků. V celém světě Wal-Mart zaměstnává 2,4 milionu lidí.

Další zaměstnance přijme i společnost Amazon, působící i v České republice. Minulý týden firma oznámila, že v příštích 18 měsících vytvoří v USA 100 tisíc nových pracovních pozic na plný úvazek.

Pohyby cen akcií Wal-Martu od července loňského roku do ledna 2017:

Wal-Mart Chart

Zdroj: Ieconomics

BRAND24


Majitelé Wal-Martu jsou v USA nejbohatší. Čtěte o nich:

Nejbohatší rodinou v USA jsou majitelé Wal-Martu

Alice a Jim Waltonovi (Autor: Walmart, Wikimedia Commons)


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).