Menu Zavřít

Šlemrova R2G chce převzít Pegas Nonwovens

18. 7. 2017
Autor: čtk

Společnost R2G Rohan Czech, kterou vlastní rodinná nadace Oldřicha Šlemra a podnikatelé Eduard Kučera a Pavel Baudiš, oznámila záměr převzít všechny akcie společnosti Pegas Nonwovens, a to za cenu 1010 korun za jednu akcii, což představuje prémii 8 procent proti burzovní ceně ze 14. července.

R2G uvádí, že nabídka představuje historicky maximální cenu, která na kapitálových trzích od začátku obchodování akcií společnosti Pegas nebyla nikdy dosažena. R2G má v úmyslu stát se dlouhodobým akcionářem společnosti Pegas a chce podporovat strategický růst společnosti v Evropě i v mimoevropských zemích. R2G věří, že je v dlouhodobém zájmu společnosti akumulovat hotovost tak, aby v rámci strategie růstu společnost mohla provádět akvizice v sektoru výrobců netkaných textilií.

R2G je rodinná investiční kancelář a správce rodinného majetku se sídlem v Praze, kterou v srpnu 2016 založil průmyslník Oldřich Šlemr. Cílem R2G je zachování a růst kapitálu prostřednictvím konzervativní správy a kapitálových investic orientovaných na dlouhodobý růst. Přímé investice jsou realizovány prostřednictvím investiční platformy R2G Club disponující majetkem v hodnotě více než 1 miliardy EUR podporované Šlemrem, Kučerou a Baudišem.

BRAND24

Pegas je významný výrobce netkaných textilií využívaných převážně pro produkty osobní hygieny, v menší míře pak ve stavebnictví, zemědělství a medicínských aplikacích. Je aktivní především na trzích v Evropě, Středním východě a v Africe.

Dále čtěte:

Pegas Nonwovens investuje v JAR dvě miliardy. Nabere stovky lidí

Druhá míza gumárenského krále. Šlemr skupuje minerální vody


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).