Menu Zavřít

Finančník Pavel Hubáček vydává dluhopisy za miliardu a plánuje investice

19. 1. 2017
Autor: Profimedia.cz

Olomoucký investor Hubáček je v poslední době hodně aktivní a jeho nákupní horečka nechce polevovat. Jeho investiční skupina Unicapital proto vydává dluhopisy za miliardu korun, prodávat je bude investorům do konce dubna 2017. „Jsou v korunách a na výběr je ze tří dob splatnosti, které mají různé úrokové sazby: tříleté se sazbou 3,3 procenta ročně, pětileté se sazbou čtyři procenta ročně a sedmileté se sazbou 4,7 procenta ročně,“ říká mluvčí skupiny Unicapital Ivo Měšťánek.

Zdroje získané prodejem dluhopisů chce sedmačtyřicetiletý Hubáček využít na financování dalších akvizic v odvětvích, ve kterých už působí – jedná se hlavně o distribuci energie, obnovitelné zdroje a nemovitosti.


Hubáčkova záložna Creditas se stala bankou. Přečtěte si:

Hubáčkova Creditas získala od ČNB bankovní licenci

 pobočka Creditas


Od svého založení v roce 2013 Unicapital rychle roste a v současnosti spravuje majetek za zhruba tři miliardy. Velmi aktivní byla skupina již loni. V březnu například odkoupila poloviční podíl firmy Českomoravská distribuce od E. ON Česká republika. V oblasti zemědělství koupila nedávno Agropodnik Dvorce na Bruntálsku, který obhospodařuje zhruba 2,5 tisíce hektarů půdy, a celkem tak skupina na severu Moravy a ve Slezsku spravuje více než 8,5 tisíce hektarů. Do Unicapitalu ale patří třeba i menšinový podíl v ČD-Telematice.

Hubáčkovým hlavním majetkem nicméně zůstává bývalá záložna Creditas, která se od letošního ledna přeměnila na banku; je v ní největším akcionářem.

Přečtěte si, kam jezdí boháči nejčastěji:

BRAND24

Rok 2017 ve stopách miliardářů. Kam jezdí nejčastěji?


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).