Menu Zavřít

Trumpův syn prý od Rusů chtěl kompromitující zprávy o Clintonové

7. 9. 2017
Autor: čtk

Syn prezidenta Spojených států Donald Trump mladší dnes před soudním výborem amerického Senátu přiznal, že se loni sešel s ruskou právničkou, protože mohla disponovat kompromitujícími informacemi o Hillary Clintonové, soupeřce jeho otce v kampani před prezidentskými volbami. Trump junior dnes ale prohlásil, že schůzka nic nepřinesla, a zároveň zdůraznil, že se nikdy tajně nedohadoval s Rusy na ovlivnění amerických prezidentských voleb. Uvedl to deník The New York Times.

Trump mladší schůzku s Nataljí Veselnickou, která má podle médií kontakty na ruské vedení, odůvodnil snahou o posouzení „způsobilosti“ Clintonové stát se prezidentkou.

Dnešní jednání senátního výboru, které je uzavřené a má trvat několik hodin, zahájil prezidentův syn více než čtvrthodinovým úvodním prohlášením, po němž mu senátoři začali klást dotazy.


Trump versus Amerika. Čtěte více

Kuřácký koutek Daniela Deyla


Trumpově schůzce z června 2016 byli přítomni rovněž Trumpův zeť Jared Kushner a tehdejší šéf Trumpovy kampaně Paul Manafort. Oba vypovídali koncem července před výbory pro tajné služby obou komor Kongresu.

CONTENT24

Vliv Ruska na loňské americké prezidentské volby objasňují celkem čtyři kongresové výbory a také zvláštní vyšetřovatel Robert Mueller.

Přečtěte si také:

Esej: Trump na pokraji odvolání

Trumpův syn zveřejnil maily k angažovanosti Rusů v amerických volbách

Trumpova tajná zbraň. Ví o vás i to, co možná sami ani netušíte


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).