Menu Zavřít

Už se balím. Ťok po funkci ministra složil i mandát poslance

15. 4. 2019
Autor: čtk

Končící ministr dopravy Dan Ťok (za ANO) dnes složil také poslanecký mandát. Ťoka má ve Sněmovně nahradit šestapadesátiletá Iva Kalátová (ANO), bývalá starostka Rotavy na Sokolovsku. Ťok před týdnem oznámil odchod z vlády a prezident Miloš Zeman řekl, že jeho demisi přijme. Dnes se Zeman sejde s kandidátem na ministra dopravy Vladimírem Kremlíkem.

Ťok nechtěl svůj konec ve Sněmovně blíže komentovat. „Jeden z 200 toho prosazuje strašně málo. Já dám tu šanci někomu, kdo má větší chuť,“ zdůvodnil složení mandátu. „Pravda je, že už se balím. Přebírám ty hromady materiálů, které mám na stole, a dělám v tom pořádek,“ dodal. Na konec Ťoka v dolní komoře Parlamentu upozornil web Deník N.

Kalátová bude skládat poslanecký slib pravděpodobně na začátku úterní schůze Sněmovny. Slib má složit také Václav Votava, který v dolní komoře Parlamentu nahradí někdejšího ministra vnitra Milana Chovance (oba ČSSD). Kalátová je nyní členkou zastupitelstev města Rotavy a Karlovarského kraje.

Byl Dan Ťok dobrým ministrem?

Ťok je nejdéle sloužícím ministrem dopravy, funkci zastává více než čtyři roky. Poslanecký mandát ale získal relativně nedávno. Do funkce ministra dopravy se dostal koncem roku 2014 a poslancem za ANO se stal jako nestraník ve volbách v roce 2017.

Čtěte komentář k personálním změnám ve vládě:

BRAND24

Faltýnek a Ťok, společné sbohem

 Weikert

Dále čtěte:

Bylo to poprvé, co jsem musel odejít. Pokyn dala Nováková, řekl zástupce Tchaj-wanu

České předsednictví EU bude náročnější než minule, přesto bude levnější, tvrdí Babiš

Mluvit budu já. Ministryně Maláčová nasadila podřízeným náhubek

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).