Menu Zavřít

Další pokus o návrat? Paroubek by prý mohl za ČSSD kandidovat do Senátu

10. 5. 2018
Autor: Pinkas Martin/Euro

Bývalý předseda ČSSD a někdejší premiér Jiří Paroubek by mohl v Ostravě letos na podzim kandidovat za ČSSD do Senátu. Má nominaci čtyř stranických buněk z Ostravska. Uvedl to server iDnes. O schválení kandidatury podle něj už požádal předsednictvo strany bývalý poslanec Adam Rykala.

„Je předčasné se k tomu vyjadřovat. Bude ještě tolik rozhodovacích úrovní, bude to tak na 14 dní. Zatím jsem pochopil, že to chtějí členové a snad i okresní výbor v Ostravě,“ řekl serveru iDnes.cz Jiří Paroubek.

Paroubek by mohl kandidovat se volebním obvodě 71 Ostrava-město. Jeho nominaci potvrdil ostravský okresní výkonný výbor a městské organizace Výškovice II, Zábřeh I a Starý Zábřeh.

Pod žádostí je podle iDnes podepsaný bývalý poslanec ČSSD Rykala, nyní místopředseda Okresního výkonného výboru ČSSD Ostrava, který vedení strany zároveň vyzval, aby žádost schválili na páteční schůzi.


Zpátky k soustruhu. ČSSD hledá sebe sama

 Vedení ČSSD na pivu


Z ČSSD Paroubek vystoupil v říjnu 2011 a založil stranu Národní socialisté - levice 21. století (LEV 21), která ve volbách neuspěla. Z politiky odešel v roce 2014, když skončil v čele LEV 21. Tehdy se rozhodl věnovat rodině, podnikání, akademické činnosti a veřejně prospěšným činnostem.

CONTENT24

Nyní pětašedesátiletý Paroubek vstoupil do obnovené ČSSD v roce 1989. Hned zamířil do jejího vedení, stal se ústředním tajemníkem a v roce 1993 neúspěšně kandidoval na předsedu proti Miloši Zemanovi. Do nejvyšší politiky naplno vstoupil v dubnu 2005, kdy se stal premiérem i předsedou strany.

Čtěte také:

Sobotka končí ve vysoké politice. V dubnu rezignoval na mandát poslance

ČSSD z Prahy 5 se postavila proti Paroubkovu návratu do strany

Volání po sebereflexi a Paroubkově návratu. V ČSSD sílí hlasy kritiků

Na shledanou, řekl Paroubek a odešel z vysílání


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).