Menu Zavřít

Paukner chystá prodej fotbalové Dukly. Zájemci čekají, jestli se zachrání v lize

17. 4. 2018
Autor: Tomáš Novák

Miliardář Petr Paukner v létě zřejmě po pěti letech prodá fotbalovou Duklu. V rozhovoru pro Seznam zprávy uvedl, že jedná se dvěma vážnými zájemci a rozhodující pro obchod bude, zda se pražský klub udrží v první lize.

„V současné době jednám se dvěma investory, kteří mají velmi vážný zájem. Zejména jeden z nich má přesnou fotbalovou strategii a ví, co chce. Jsme relativně blízko dohodě,“ uvedl Paukner, který hledal strategického partnera pro Duklu už delší dobu.

Přiznal, že obchod komplikují výsledky dejvického týmu. Svěřenci trenéra Jaroslava Hynka jsou v tabulce nejvyšší soutěže na desátém místě a mají šest kol před koncem sezony čtyřbodový náskok na sestupové pásmo.


Přečtěte si o rozhazování fotbalové asociace:

Fotbalová asociace šetří, kde se dá. Stejně si ale dopřála desetimilionový výlet do Číny

 Ilustrační foto


„Investor chce mít jistotu, že vstupuje do klubu, který je prvoligový. To je dost podstatná záležitost. Neradi by čekali nějakou sezonu, až zase bude prvoligový,“ prohlásil majitel společnosti Carbounion obchodující s uhlím a elektřinou.

„Byli by rádi, aby ve střední Evropě byl klub, který by zejména nasazoval mladé hráče, a to jak z Čech, ze Slovenska i eventuálně jiných zemí, a připravoval je pro prodej a jejich působení v západoevropských klubech,“ nastínil Paukner strategii jednoho z investorů.

BRAND24

Jméno ani zemi původu potenciálního zájemce o Duklu neprozradil, pouze řekl, že jde o zahraniční a finančně silný subjekt. Také vyloučil, že jde o společnost z Číny a Ruska. „Oba subjekty chtějí, abych v Dukle pokračoval, ale oba chtějí majoritu. To jsou podmínky, kterým bych se nebránil,“ dodal Paukner.

Dále čtěte:

Jak vydělat na Jágrovi: návrat legendy otvírá možnosti fanouškům i firmám

Velké čínské oči aneb Stručná historie slavného čínského investování v Čechách

FAČR chce řešit finanční nouzi prodejem stadionu Rošického. Nabídla ho Praze


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).