Menu Zavřít

Trump má nadváhu, spí čtyři hodiny denně, ovoce nezná. O jeho zdraví se strachuje i Wall Street

9. 11. 2017
Autor: Profimedia.cz

Životní styl prezidenta Spojených států je v největší ekonomice světa médii pozorně sledován. O Donaldovi Trumpovi je známo, že je milovníkem laciných hamburgerů a smažených hranolků, neholduje pohybu a má nadváhu. Starosti vyjádřil i hlavní stratég investičního fondu Horizon Investments Greg Valliere, jehož názory mají ve finančním světě Ameriky svou váhu.

Pětačtyřicátý prezident Spojených států amerických Donald John Trump, jenž byl v době inaugurace nejstarším člověkem uváděným do funkce prezidenta USA, je znám svou zálibou v nezdravém jídle. Holduje specialitám z řetězců rychlého občerstvení, nechodí do tělocvičny, pokud hraje golf, většinou se na zelených trávnících pohybuje ve vozíku.

Nejstarší prezidenti Spojených států v době první inaugurace
Jméno Datum narození Datum inaugurace Věk
Donald Trump 14. června 1946 20. ledna 2017 70 let, 220 dní
Ronald Reagan 6. února 1911 20. ledna 1980 69 let, 349 dní
William H. Harrison 9. února 1773 4. března 1841 68 let, 23 dní
James Buchanan 23. dubna 1857 4. března 1857 65 let, 315 dní
George H. W. Bush 12. června 1924 20. ledna 1989 64 let, 222 dnů

Zdroj: en.wikipedia.org/wiki/List_of_Presidents_of_the_United_States_by_age

Gregory Valliere, hlavní stratég investičního fondu Horizon Investments, ve svých pravidelných poznámkách pro investory shrnul své obavy o prezidentovo zdraví. Převzal je server televizního kanálu CNBC, jenž se zaměřuje na finance.

Trump má podle analytika minimálně 23 kilogramů nadváhu. Valliere určil jeho body mass index na 29,5, což znamená, že by současný prezident potřeboval shodit 16 kilogramů, aby se dostal do normálu. Vychází z údajů z roku 2016, kdy měl republikánský kandidát hmotnost 107 kilogramů při výšce 190 centimetrů. Agent z tajné služby měl říci, že „nikdy neviděl někoho s tak špatnými stravovacími návyky“ a nikdy neviděl prezidenta sníst byť jen kousek ovoce.

Mezi oblíbená jídla šéfa Bílého domu, jenž je podle časopisu Forbes po ruském prezidentovi Vladimiru Putinovi druhým nejmocnějším mužem planety, jsou dobře propečené steaky, cheesburgery a smažené hranolky.

Trumpova prezentace během předvolební kampaně v srpnu 2016 se smaženými pochoutkami řetězce KFC:

První dolarový miliardář v úřadě navíc údajně spí pouze čtyři hodiny denně. Z toho pak pramení podle stratéga Valliereho jeho permanentní naštvanost a nerespektování doporučení jeho poradců. Také nebyl od nástupu do funkce vyšetřen lékařem, případně výsledky takového vyšetření nezveřejnil.

„Opakujeme, že přejeme Donaldu Trumpovi dlouhý a zdravý život, ale jsou zde známky nebezpečí. Doufáme, že je vezme prezident a jeho rodina v potaz,“ napsal Valliere.

Trumpův osobní lékař Harold Bornstein v srpnu 2016 uvedl, že zdravotní stav Trumpa je excelentní, má v normálu krevní tlak i funkci jater.

Sám Trump uvedl, že nikdy nekouřil cigarety a neužíval drogy. Také nepije alkohol, částečně kvůli tomu, že jeho bratr Fred trpěl alkoholismem a předčasně zemřel v roce 1981 ve svých 43 letech.

New York Times loni napsal, že předchůdce Trumpa v úřadě Barack Obama velmi úzkostlivě dbal na svou životosprávu a například solené mandle počítal na prstech ruky. Podle Michelle Obamové nikdy nesnědl před spaním víc než sedm kousků.

MMF24

Dále čtěte:

Trump vyhlíží rok 2020. Na znovuzvolení už vybral 800 milionů

Komentář: Teorie spiknutí potvrzena. Trump jako oběť politické korektnosti

100 dní bez úřadu. Jak reagovali na porážku neúspěšní prezidentští kandidáti?

Trump se chlubí pracovitostí. Už jsem toho stihl víc než předchůdci, tvrdí

Ideální země pro Trumpy? Prý Česko

Sanders, Biden a další. Demokraté hledají Trumpova soupeře


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).