Menu Zavřít

Trump se chlubí pracovitostí. Už jsem toho stihl víc než předchůdci, tvrdí

28. 8. 2017
Autor: čtk

Americký prezident Donald Trump se znovu pochválil. Po sedmi měsících toho jeho vláda prý stihla více, než drtivá většina administrativ jeho předchůdců. Podle kritiků však většina jeho výnosů měla jen malý význam, například ve formě přejmenování budov.

„Jen málo vlád, pokud vůbec nějaké, toho udělaly za sedm měsíců více, než Trumpova administrativa. Schválení zákonů, zrušení regulací, hranice, armáda, ISIS, Jižní Karolina,“ vyjmenoval Trump na svém twitterovém účtu, co považuje za své úspěchy. Učinil tak jen krátce poté, co na stejné sociální síti kritizoval demokratické senátory za blokování legislativních návrhů.

Americkému prezidentovi hned začaly přicházet reakce. Politolog Brian Klaas, který dříve působil jako volební poradce v USA, označil Trumpovo tvrzení za lež. Podle něj řada výnosů jeho administrativy znamenala jen drobné úpravy, například přejmenování budov. Připomněl, že za jeho vlády neprošla žádný důležitý zákon, kromě schválení sankcí, které přitom Trump sám odmítal.

Trump se svým pracovním zápalem pochlubil už na začátku června, když tvrdil, že jeho vláda je tak aktivní, jak jen může být a pracuje rekordním tempem. Následná analýza zpravodajské stanice CNBC sice potvrdila, že jen dva prezidenti podepsali za srovnatelné časové období více výnosů než Trump. Většina těch Trumpových ale měla jen malý význam. Šlo například o jmenování členů do washingtonské muzejní rady, schválení válečného památníku nebo výzva k vyvěšení americké vlajky na dnu veteránů z Vietnamu.


Twitter žije z Trumpa. Jeho odchodem by přišel o 45 miliard

 Americký prezident Donald Trump


Současný americký prezident má s prosazováním důležitých zákonů zatím velké potíže. Se soudy bojuje o uplatnění svého zákazu vstupu muslimů do země, se senátory pak o zrušení Obamacare a prosazení vlastního zákona o zdravotním pojištění. V tomto boji mu jsou soupeřem dokonce i někteří Republikáni, včetně vlivného senátora za Arizonu a dřívějšího prezidentského kandidáta Johna McCaina.

Trump však věří, že jeho práce nakonec bude doceněna. „O tom nejlepším z tohoto prezidentství se nepíše. Jsem přesvědčen, že to bude možná nejlepší prezidentství vůbec,“ citoval na svém twitterovém účtu z knihy politického komentátora Nicka Adamse Retaking America.

BRAND24

Dále čtěte:

Trump se znovu pustil do médií. Prý zkreslila jeho výroky o násilí

Co by Trumpa mohlo udržet u moci i po roce 2020? Přečtěte si komentář

Kuřácký koutek Daniela Deyla


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).