Menu Zavřít

Fintechový startup Revolut míří do USA i Ruska. Pomůže mu v tom Visa

1. 10. 2019
Autor: Profimedia.cz

Britská fintechová společnost Revolut chystá velkou expanzi na 24 nových trhů. Nově bude působit v USA, Rusku, Austrálii či Japonsku. Za tímto účelem uzavřela novou dohodu s platební společností Visa. Zároveň chystá masivní nábor nových zaměstnanců.

Visa vydává kreditní karty Revolutu evropským zákazníkům od července 2017, nyní však s britskou společností uzavřela novou dohodu, která by měla fintechové firmě výrazně pomoci v globální expanzi. Nejedná se o exkluzivní smlouvu, Visa by však měla vydávat tři čtvrtiny karet Revolutu.

Součástí první ofenzivní vlny budou Austrálie, Brazílie, Japonsko, Kanada, Nový Zéland, Rusko, Singapur a Spojené státy. Spuštění aplikace v těchto státech se čeká nejdříve na konci letošního roku. Následovat bude dalších 16 světových trhů, včetně Hongkongu, Indie, Saúdské Arábie či Jižní Afriky. Celkem pak Revolut bude působit už v 56 zemích.

Jste klientem Revolutu?

Zakladatel a výkonný ředitel Revolutu Nikolaj Storonsky v rozhovoru pro agenturu Reuters uvedl, že se firma v souvislosti s novou dohodou chystá přijmout až 3500 nových zaměstnanců, takže by pro ni v létě příštího roku mělo celosvětově pracovat až pět tisíc lidí. Podle Storonskyho má průměrný klient Revolutu na účtu přibližně tisíc eur, což při počtu osmi milionů klientů dělá depozitní zůstatek zhruba osm miliard eur.

Finanční startup Revolut začal fungovat v červenci 2015. Díky mobilní aplikaci si mohou lidé založit běžný účet, platit v zahraničí ve více než 150 měnách bez poplatků, na svém účtu disponovat a směňovat pětadvacet měn a posílat domácí i zahraniční platby za aktuální mezibankovní kurzy. Aplikace podporuje i obchodování s kryptoměnami.


Na návštěvě u jednorožce. Můžeme být větší než řada bank, říká zakladatel Revolutu

 Zakladatel Revolutu Nikolaj Storonsky


Kromě toho Revolut nabízí zdarma výběr z bankomatů ve více než dvaceti zemích, vlastní bankovní kartu nebo cestovní pojištění pro celý svět. Loni od Evropské centrální banky získal bankovní licenci pro Evropu.

Revolut do dnešního dne získal od investorů přibližně 340 milionů dolarů. Podpořily jej například finanční společnosti Index Ventures, Ribbit Capital Balderton Capital a DST Global.

Dále čtěte:

PayPal zablokoval účet Ku Klux Klanu po týdnu urgencí. Podle kritiků pozdě

Pohodlné, úsporné a vždy k dispozici. Smartphonem platí již téměř třetina Čechů

Ani hotově, ani kartou. Češi si oblíbili mobilní platby

MMF24

Šéf Generali Investments Beneš: Dnešní třicátníci znají jen nemovitosti a kryptoměny

Banky, platby, vteřiny. Posílání peněz bude rychlejší

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).