Menu Zavřít

Kde hledat chybějící zaměstnance? Mezi vysloužilými vojáky

19. 6. 2019
Autor: siebert martin/euro

Téměř tisícovka žen a mužů, kteří každoročně opouští řady armády, může pomoct českým firmám. Ministerstvo obrany teď spolu se Svazem průmyslu a dopravy ČR hledá nejjednodušší a rychlé řešení.

Několik personalistů armády a ministerstva obrany před nedávnem vyrazilo na workshop, kde s nimi diskutovali zástupci mnoha firem včetně IBM či ČEZ Distribuce. Vojákům a resortním úředníkům se snažili ukázat aktuální trendy v nabírání nových zaměstnanců tak, aby i odcházející příslušníci armády věděli, co je v civilu při pohovorech a hledání nové práce čeká.

“Zaměříme se na podporu příslušníků armády, kteří odcházejí do civilu. Na webu máme uvedeny firmy, které mají o zaměstnání veteránů zájem. Chystáme pro ně prezenční i online vzdělávací kurzy a nabídneme také speed dating mezi firmami a vojáky,“ tvrdí Milena Jabůrková, viceprezidentka Svazu průmyslu a dopravy ČR.

Svaz i jednotlivé firmy zpozorněly právě nyní i proto, že během několika týdnů končí kontrakt v ozbrojených silách stovkám vojáků a vojaček. Zájem o ně mají například regionální autobusoví dopravci či společnosti Autocont, Siemens, Čepro, Makro nebo ArcelorMittal Ostrava.

Že ale budou právě bývalí příslušníci armády těmi, kdo citelně vypomůže českému průmyslu a postupně nahradí stále problematičtější příval pracovníků z Ukrajiny, reálné není.

Souhlasíte s navýšením limitu pro příchod pracovníků z Ukrajiny?

Dále čtěte:

Nezaměstnanost klesla na 2,6 procenta. Bez práce je nejméně lidí od roku 1997

CIF24

Zkrácení pracovní doby? Na takový experiment nejsou lidi, zní z byznysu

Nenáviděné povolání: v Německu chybí tisíce kamioňáků, firmy varují před kolapsem

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).