Menu Zavřít

Société Générale pokračuje v rozprodeji. Polskou divizi Euro Bank koupí Bank Millennium

5. 11. 2018
Autor: Profimedia.cz

Francouzská banka Société Générale se dohodla na prodeji své polské divize Euro Bank. Divizi koupí polská společnost Bank Millennium, která za podíl 99,8 procenta zaplatí 1,83 miliardy zlotých (11 miliard korun). Oznámila to dnes firma Millennium. Transakce je součástí plánu francouzského podniku zbavit se méně významných součástí a zaměřit se na své klíčové podnikatelské aktivity.

Prodej polské divize ještě musejí schválit regulační úřady. Předpokládá se, že transakce bude završena v první polovině příštího roku. Divize Eurobank je sedmnáctou největší bankou v Polsku s aktivy v hodnotě kolem 14 miliard zlotých (84 miliard korun). Za loňský rok banka vykázala čistý zisk 103 milionů zlotých (617 milionů korun).

Société Générale již v srpnu ohlásila prodej svých divizí v Bulharsku a Albánii maďarské firmě OTP Bank, připomíná agentura Reuters.

Société Générale uvedla, že bude v Polsku i nadále působit. Bude v zemi pokračovat například v poskytování bankovních služeb pro podniky či v provozování investičního bankovnictví.

BRAND24

Přípravy na brexit: Société Générale zahájila přesun z Londýna

 Sídlo Société Générale v Londýně

Dále čtěte:

Americký fond rizikového kapitálu koupil podíl v Deutsche Bank

Komerční banka rozjela velkou reorganizaci. A bude propouštět

Investiční politika státu je špatná, říká šéf České spořitelny Salomon

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).