Menu Zavřít

Škoda Auto v prvním čtvrtletí zvýšila provozní zisk o pět procent

26. 4. 2018
Autor: Profimedia.cz

Automobilka Škoda Auto v letošním prvním čtvrtletí zvýšila provozní zisk meziročně o 5,3 procenta na 437 milionů eur (11,1 miliardy korun). Čtvrtletní tržby Škody vzrostly o 4,9 procenta na 4,5 miliardy eur (114,5 miliardy korun). Provozní zisk německého automobilového koncernu Volkswagen se v prvním čtvrtletí navzdory růstu tržeb snížil o 3,6 procenta na 4,21 miliardy eur (107,1 miliardy korun).

Čtvrtletní tržby Škody vzrostly o 4,9 procenta na 4,5 miliardy eur (114,5 miliardy korun). Škoda Auto již dříve uvedla, že v prvním čtvrtletí zvýšila odbyt o 11,7 procenta na 316 700 vozů.

Na rekordních dodávkách zákazníkům se projevil pozitivní vývoj na důležitých trzích v Číně, Rusku, Evropě a v Indii. Promítlo se do nich i zvýšení dodávek modelů Octavia a Kodiaq.

Volkswagen tento měsíc oznámil, že Škoda se v rámci reorganizace koncernu stane součástí skupiny zaměřené na masový trh s označením Volume, která bude zahrnovat i značky Volkswagen a Seat.

Škoda provozuje tři výrobní závody v České republice, vyrábí v Číně, Rusku, na Slovensku, v Alžírsku a v Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství, dále na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s lokálními partnery. Zaměstnává celosvětově více než 35 tisíc lidí a působí na více než 100 trzích.

BRAND24

Přes Indii do Jižní Ameriky. Škoda má plán pro expanzi

 Předseda představenstva Škody Auto Bernhard Maier na autosalonu v Ženevě

Dále čtěte:

Škoda chystá SUV-kabriolet. Ale jen koncept, prodávat se nebude

Škoda se v rámci VW dostane do skupiny Volume. Bude v ní i se Seatem

Už čtvrté SUV pro Čínu. Škoda představí do konce roku další model pro tamní trh


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).