Menu Zavřít

Ryanair odvrací žalobu, informuje o právech zákazníků na webu

29. 9. 2017
Autor: Štěpán Bruner - Mladá fronta archiv

Irské aerolinky Ryanair splnily požadavky britského úřadu pro civilní letectví a zákazníky, kterých se dotýká rušení letů, plně informovaly o jejich právech vyplývajících z evropské legislativy. Firma dnes uvedla, že pravidla vyvěsila na úvodní stránce svého webu a všem dotčeným klientům je poslala e-mailem.

Britský úřad ve čtvrtek firmě pohrozil žalobou, neboť cestujícím „soustavně podává zavádějící informace o jejich právech“. Úřad reagoval na zrušení dalších 18 tisíc letů na 34 trasách od listopadu do března příštího roku. Opatření se dotkne zhruba 400 tisíc zákazníků, kteří si let už rezervovali.

Úřad pro civilní letectví sdělil, že Ryanair své zákazníky neinformoval, že pokud není dostupný náhradní let jeho letouny v přijatelném termínu, mohou letět s jiným přepravcem. Ryanair jim ani nesdělil, že přepravce je povinen uhradit výdaje za jídlo a ubytování v hotelu v důsledku zrušení letu, a pokrýt náklady na cestu na jiné letiště, kde cestující nastoupí na náhradní let.


Útok na peněženky. Ryanair omezí komfort cestujících

 Ryanair bude přísněji hlídat zavazadla. Jejich místo na palubě navíc garantuje jen prvním devadesáti cestujícím.


Irský přepravce dnes oznámil, že podmínky úřadu splnil v požadovaném termínu, tedy do dnešních 18:00 SELČ. Britská televize ITV News ale mezitím odhalila interní pokyn pro zaměstnance call centra, že mají nabídnout let s jinou společností za předpokladu, že cena „nepřesáhne trojnásobek původní ceny Ryanairu“.

CONTENT24

Společnost nejprve zrušila až 50 letů denně do konce října, což se dotklo 315 tisíc cestujících. Poté zrušila dalších 18 tisíc spojů od listopadu do března 2018. Změna postihla dalších 400 tisíc lidí.

O Ryanairu dále čtěte:

Útok na peněženky. Ryanair omezí komfort cestujících

Akcie Ryanair padají kvůli rušení letů. Firma se připravuje na žádosti o kompenzace

Aerolinky Air Berlin zrušily více než 60 letů. „Onemocněli“ jim piloti

Piloti Ryanair prý odmítli bonus za změnu dovolené. Chtějí nové smlouvy


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).