Menu Zavřít

Piloti Ryanair prý odmítli bonus za změnu dovolené. Chtějí nové smlouvy

21. 9. 2017
Autor: Profimedia.cz

Skupina pilotů irské nízkonákladové letecké společnosti Ryanair odmítla bonus, který jim vedení podniku nabízí oplátkou za změnu dovolené. Místo toho požadují nové smlouvy a lepší pracovní podmínky, uvedl zpravodajský server BBC. Šéf podniku Michael O'Leary ale tuto informaci popírá, stejně jako zprávy, že někteří piloti pohrozili protestní akcí.

Ryanair nabídl kapitánům 12 tisíc eur (313 tisíc korun) a kopilotům polovinu za dodatečných deset pracovních dní. Piloti však požadují „změnu způsobů ve spolupráci pilotů a managementu“. Zdůrazňují, že nové pracovní smlouvy by značnému počtu kolegů zabránily přijmout lepší místo jinde.


Na seznamu zrušených letů Ryanair už je i Praha a Brno. Čtěte více

 Boeing 737-300 společnosti Ryanair


Jedním z hlavních důvodů pro zrušení 2100 letů v období šesti týdnů do konce října byly změny plánu dovolených. O'Leary trvá na tom, že pilotů je standardně dostatek a že chybějí pouze síly v záloze pro mimořádné případy. Podle agentury Reuters ale popřel zprávu BBC a jiných médií, že piloti nabídku bonusu odmítli, i to, že požadují nové smlouvy.

BRAND24

„Zhruba 500 ze 4200 pilotů Ryanairu má v říjnu čtyři týdny dovolené. Je možné, že podnik je požádá, aby si jeden týden vybrali až v lednu,“ uvedl O'Leary a dodal, že další rušení letů z těchto důvodů už Ryanair nechystá.

Čtěte dále:

Útok na peněženky. Ryanair omezí komfort cestujících

Akcie Ryanair padají kvůli rušení letů. Firma se připravuje na žádosti o kompenzace

Aerolinky Air Berlin zrušily více než 60 letů. „Onemocněli“ jim piloti


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).