Menu Zavřít

Revolut otevírá pobočku v Praze. Manažerem pro Česko bude Pavliska

25. 10. 2018
Autor: Profimedia.cz

Britská fintechová společnost Revolut, která nabízí klientům mimo jiné bankovní převody zdarma, možnost nakupovat či prodávat kryptoměny a analýzy plateb, otevírá pobočku v Praze. Firmu zde bude řídit David Pavliska, který byl jmenován novým manažerem pro Českou republiku. Revolut má v Česku 40 tisíc zákazníků.

„Nyní jsem zde v Praze zatím jenom já, dále mám kolegu ve Varšavě, který přímo řeší také český trh. Zbytek firmy sedí zatím v Londýně, ale předpokládám, že do budoucna se budeme rozšiřovat také zde v Praze,“ řekl Pavliska.

Revolut začal fungovat v červenci 2015. Díky aplikaci Revolut si mohou lidé založit běžný účet, platit v zahraničí ve více než 150 měnách bez poplatků, na svém účtu disponovat a směňovat 25 měn a posílat domácí i zahraniční platby za aktuální mezibankovní kurzy.

Od svého vzniku si londýnský startup našel přes tři miliony zákazníků po celé Evropě a uskutečnil více než 210 milionů transakcí v kumulativní hodnotě přes 28 miliard dolarů. Revolut dosud získal investice 336 milionů dolarů od investorských jmen, jakou jsou DST Global, Index Ventures, Balderton Capital či Ribbit Capital. Startup zaměstnává přes 500 lidí, přes polovina z nich pracuje v Krakově.

O Revolutu čtěte více:

BRAND24

Jednorožec v Česku. Mobilní Banka Revolut spustila podporu českých korun

 Aplikace Revolut

Přečtěte si také:

Czexit je jed, říká šéf české Commerzbank Krüger

Platby mobilem na vzestupu: Google Pay zavedou další banky, příchází i Apple Pay

Banky, platby, vteřiny. Posílání peněz bude rychlejší

Revolut vstoupil na český trh. Fintechová firma na něm chce mít do konce roku 100 tisíc zákazníků

Jsme menší zvíře. Nový šéf Expobank se snaží dostat banku ze ztráty

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).