Menu Zavřít

Revolut vstoupil na český trh. Fintechová firma na něm chce mít do konce roku 100 tisíc zákazníků

21. 5. 2018
Autor: Profimedia.cz

Britská fintechová společnost Revolut vstoupila na český trh. Firma nabízí klientům mimo jiné bankovní převody zdarma, možnost nakupovat či prodávat kryptoměny a analýzy plateb. Revolut má v Česku nyní 30 tisíc zákazníků, do konce letošního roku jich chce mít 100 tisíc.

„Revolut dnes v Česku spustil své služby s podporou české koruny a slibuje narušit stávající situaci na trhu a přinést čerstvý vítr do českého finančního sektoru. Čechům chce nabídnout alternativu k tradičním bankám, bez byrokracie a poplatků,“ uvedla firma.

Revolut je finanční startup, jehož hlavním zaměřením jsou měnové konverze s co nejlepšími kurzy, řekl Karel Kotoun ze společnosti Chytrý Honza. Připomněl, že nejde o banku, jelikož nevlastní bankovní licenci. Peníze klientů tedy nejsou chráněny Evropským programem pro ochranu depozit, který kryje vklady spotřebitelů v EU až do 2,5 milionu korun. To se podle Kotouna snaží Revolut změnit získáním evropské bankovní licence, o kterou zažádal loni v listopadu v Lotyšsku.


O Revolutu čtěte více:

Jednorožec v Česku. Mobilní Banka Revolut spustila podporu českých korun

 Aplikace Revolut


„Revolut je svojí produktovou nabídkou spíše konkurentem karetních společností Visa a Mastercard než tradičních bank,“ uvedl Kotoun. Od svého začátku firma ovšem rozšířila nabídku i o jiné finanční produkty, konkrétně o spotřebitelské úvěry, cestovní pojištění, pojištění mobilního telefonu, spořicí účet a kryptoměny. Revolut cílí na generaci narozenou od roku 1988 dále, dodal Kotoun.

Revolut uvádí, že za 33 měsíců od založení získal přes dva miliony zákazníků. Umožňuje jim zdarma provádět tuzemské i mezinárodní převody, v zahraničí utrácet bez poplatků, držet a směňovat peníze v 25 měnách za reálné kurzy a nakupovat, držet a prodávat kryptoměny.

BRAND24

Londýnský startup Revolut zprostředkoval více než 80 milionů transakcí s celkovou hodnotou 15 miliard dolarů. Firma dodala, že získala celkem 136 milionů dolarů od nejvýznamnějších investorů, včetně společností Index Ventures, Ribbit Capital a DST Global.

Přečtěte si také:

Czexit je jed, říká šéf české Commerzbank Krüger

Platby mobilem na vzestupu: Google Pay zavedou další banky, příchází i Apple Pay

Banky, platby, vteřiny. Posílání peněz bude rychlejší


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).