Menu Zavřít

Reorganizace Deutsche Bank bude stát až pět miliard eur, zrušeno bude až 20 tisíc míst

3. 7. 2019
Autor: čtk/ap

Největší německá bankovní společnost Deutsche Bank předpokládá, že náklady na její reorganizaci dosáhnou až pěti miliard eur (127 miliard korun). Agentuře Reuters to dnes řekl zdroj obeznámený se situací. List The Wall Street Journal (WSJ) již minulý týden uvedl, že Deutsche Bank v rámci reorganizace uvažuje o zrušení 15 až 20 tisíc pracovních míst.

Šéf banky Christian Sewing v květnu signalizoval, že podnik čekají rozsáhlé změny. Učinil tak po neúspěšných rozhovorech o spojení s největším domácím konkurentem Commerzbank. Minulý týden Deutsche Bank uvedla, že pracuje na opatřeních k urychlení své transformace.

Mluvčí podniku se k předpokládaným nákladům na reorganizaci odmítl vyjádřit. Podle zdrojů agentury Reuters obeznámených se situací by o reorganizaci měla v neděli jednat dozorčí rada podniku.

Deutsche Bank se v posledních letech potýká s řadou problémů, které zahrnují mimo jiné vysoké pokuty za různá pochybení. Ve Spojených státech teď banka čelí rozsáhlému vyšetřování kvůli obviněním souvisejícím s praním špinavých peněz.

Příznivou zprávu nicméně pro Deutsche Bank znamenaly nedávné výsledky každoročních zátěžových testů bank ve Spojených státech. Deutsche Bank letos těmito testy na rozdíl od loňského roku úspěšně prošla.

Čtěte také:

Nenechat se přelobbovat. Vyjednavači Googlu v Bruselu firmě šetří miliardy

Fed vyšetřuje Deutsche Bank kvůli praní špinavých peněz v Danske Bank

BRAND24

Komentář: JP Morgan a blokčejn

Problém pro Citigroup či JPMorgan. Evropská komise udělila pokutu pěti bankám za manipulaci s kurzy

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).