Menu Zavřít

Pivo z lavoru. V Číně vyhmátli falešný Budweiser

7. 6. 2017
Autor: Profimedia.cz

Čínské úřady odhalily továrnu na falešný Budweiser, která měsíčně produkovala až 600 tisíc plechovek. Plněny byly napodobeninou známého piva, který do něj pracovnice továrny nalévaly z lavoru.

Nelegální továrna fungovala ve městě Dongguan na jihovýchodě země. Proces produkce falešného piva začínal shromážděním prázdných plechovek Budweiseru, které byly v evidentně nehygienických podmínkách plněny pracovnicemi továrny náhražkou.

Naplněné plechovky pak byly na páse znovu zapečetěny a posílány do nočních klubů a barů ve městě, kde si je za nízké ceny kupovali hosté. Měsíčně mělo být takto vyexpedováno až 600 tisíc plechovek. Celý proces byl zdokumentován na video, což při zásahu usnadnilo práci místním úřadům.

K odhalení falešné továrny se vyjádřil i pivovar Anheuser-Busch, pod který věčný konkurent Budějovického Budvaru patří. „Každá kapka Budweiseru, která se vypije v Americe, je tam i uvařena. Video, které koluje na internetu, je od nějakého malého podvodného podniku v Číně. S místními úřady pracujeme na jeho uzavření,“ píše společnost v prohlášení.

Anheuser-Busch, který v Číně provozuje čtrnáct pivovarů, radí konzumentům, jak rozpoznat padělek. Většinou je nekvalitně uzavřen a obsahuje chyby v textu či grafice.

BRAND24

O americkém Budweiseru dále čtěte:

Budweiser mění název, dočasně z něj bude America

První zásilka autonomního kamionu: 50 tisíc plechovek piva

 Plechovky piva Budweiser


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).