Menu Zavřít

Livesport koupil od dceřinné společnosti O2 aplikaci Tapito, nabízející zprávy na míru

7. 6. 2019
Autor: LiveSport

Skupina Livesport koupila od operátora O2 stoprocentní podíl ve společnosti Tapito, která provozuje mobilní aplikaci nabízející uživatelům zprávy na míru. Prodávajícím je Bolt Start Up Development, dceřiná společnost O2.

„Akvizicí Tapita rozšiřujeme naše produktové portfolio o populární agregátor zpravodajství českého internetu. Hodláme využít know-how se zpracováním stovek webových zdrojů ke vzniku unikátní zpravodajské platformy, kterou uvedeme ještě letos. Na webu i v mobilních aplikacích umožníme uživatelům odběr zpráv přímo na míru jejich preferencím s cílem stát se jedním z předních zdrojů informací v českém digitálním prostoru,“ uvedl Martin Hájek z Livesportu.

Livesport od loňského světového šampionátu ve fotbale obohacuje svůj globální výsledkový servis o agregátor sportovního zpravodajství, který zpracovává novinky ze stovek online médií z celého světa. Sportovním příznivcům tak na jednom místě přináší kromě faktických údajů i nejaktuálnější informace.

Tapito umožňuje čtení nejnovějších zpráv, zajímavých magazínů nebo blogů z celého českého internetu v jedné aplikaci. Čím více Tapito zákazník používá, tím lépe aplikace pochopí jeho zájmy a obsah upraví přesně podle toho, co skutečně chce číst. Uživatel tak dostane obsah ušitý na míru. V Tapito je k dispozici český obsah od více než 800 vydavatelů přehledně řazený do 80 kategorií.


Nová vlna českého byznysu: Expanduj, dokud můžeš


„Velmi nás těší, že se nám podařilo Tapito za dva roky významně posunout jak obchodně, tak technologicky, a jsme rádi, že nový investor bude v jeho strategickém rozvoji pokračovat. Na druhé straně i O2 během této doby získalo díky Tapitu cenné poznatky z oblasti mediálního trhu, které jsou cenné pro další rozvoj našeho byznysu. Tato transakce je po úspěšném prodeji aplikace Taxify naším dalším úspěšným exitem z inovativního projektu,“ uvedl finanční ředitel O2 Tomáš Kouřil.

BRAND24

Firmy skupiny Livesport se zabývají vývojem, provozováním a akvizicemi technologických projektů spojených převážně se sportem. Klíčovou společností skupiny je Livesport, jeden z předních světových poskytovatelů sportovních informací. Ryze česká firma vyvíjí weby a aplikace s rychlým zpravodajstvím z 38 sportů. Její aktuální výsledky, statistiky a další informace ve více než třiceti světových jazycích vyhledává měsíčně zhruba 85 milionů unikátních uživatelů z celého světa. Některou z aplikací společnosti si do svých mobilních zařízení stáhlo přes 65 milionů sportovních fanoušků.

Čtěte také:

Obývák jako kancelář: startup nabízí řešení nedostupného bydlení

Česko - země pro budoucnost. Ministerstvo průmyslu podpoří digitalizaci a inovace

Radikální inovátor Studeník: EET je politický fuckup. Na akci Fuckup Night bych ale Babiše nepozval

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).