Menu Zavřít

Kiwi pokračuje v rychlém růstu. Loni prodalo o polovinu letenek více

16. 1. 2019
Autor: čtk

Společnost Kiwi.com prodala loni meziročně o polovinu letenek více. Uvedl to deník E15. Brněnská firma letenky vyhledává po celém světě a potom je prodává. Celkový počet prodaných letenek ale neuvedla. Nejvíce jich prodala do USA, Španělska, Thajska, Velké Británie a Itálie. Všechny tyto destinace měly meziročně vyšší odbyt.

V době světového růstu letecké dopravy zaznamenala společnost nárůst globálního prodeje letenek meziročně o 47 procent, napsal web E15. Zatímco v roce 2017 tvořily 70 procent prodejů jednosměrné letenky, loni to bylo 60 procent a zbytek byly letenky ostatního typu.

Prodej nejvíce rostl u cest na španělská letiště, a to o 90 procent, na italská letiště o 85 procent a na britská o 70 procent. „Češi nejvíce nakupovali letenky do Prahy, Londýna, Barcelony, Říma a na Mallorku. Podobné je to s letenkami objednanými s odletem z Česka. Tam vedl Londýn, Barcelona, Řím, Paříž a Milán,“ řekla deníku mediální zástupkyně společnosti Nina Černá.

Kiwi.com v roce 2017 meziročně více než dvojnásobně vzrostl obrat na 700 milionů eur (17,7 miliardy korun). Kromě prodeje letenek se firma zabývá i prodejem jízdenek na vlaky a balíčky dopravců i hotelovým ubytováním. Firma zaměstnává v Brně téměř 1000 lidí a na devíti místech světa pro ni pracuje několik set lidí.

Návštěva v Kiwi.com: Podívejte se, odkud prodává letenky miliardář Oliver Dlouhý

BRAND24

O Kiwi dále čtěte:

Křehká dohoda v Kiwi. Prodej firmy se blíží

Více než dvojnásobně. Obrat Kiwi.com loni vzrostl na 700 milionů eur

Kiwi.com bude k letenkám nabízet i turistické informace

Český Zuckerberg chce ovládnout světový cestovatelský byznys. Denně prodá letenky za 50 milionů

Kiwi opouští šéfka. Mise je splněna, říká Lucie Brešová

Asi nejsem to správné korporátní zvířátko, říká Lucie Brešová

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).