Menu Zavřít

Kellnerova PPF Real Estate chce koupit Křišťálovou věž v Bukurešti

3. 8. 2018
Autor: Crystal Tower

Společnost PPF Real Estate Holding ze skupiny PPF vyjednává o nákupu kancelářské budovy Crystal Tower, která se nachází v centru Bukurešti.

Realitní společnost nejbohatšího Čecha Petra Kellnera má zájem o koupi kancelářské budovy Crystal Tower. Hodnota obchodu by měla dosáhnout 35 milionů eur (900 milionů korun). Uvedl to rumunský deník Ziarul Financiar. „Spekulace z trhu nijak nekomentujeme,“ reagovala na informaci mluvčí PPF Jitka Tkadlecová.

Kellnerova firma už v Bukurešti nakupovala. Před dvěma lety získala kanceláře Metropolis Center.

Crystal Tower má zhruba 20 tisíc metrů čtverečních užitné plochy. V roce 2011 ji postavil rumunský podnikatel Michael Stanciu, přičemž v současnosti ji má pronajatou pojišťovací skupina ING.

Patnáctipatrová budova je vysoká 72 metrů a stojí v byznysové čtvrti Bukurešti Piata Victoriei. Je to první kancelářská budova, která byla v hlavním městě Rumunska postavena s heliportem.


Ve stopách Kellnera: do asijského dobrodružství se pouští další firmy

 ilustrační foto


Skupině PPF klesl v roce 2017 čistý zisk o 9,1 miliardy korun na 16,5 miliardy korun (642 milionů eur). O rok dříve vydělala 25,6 miliardy korun (miliardu eur). Tehdy ale více než třetinu zisku tvořily jednorázové operace. Bez nich skupina v loňském roce zvýšila zisk o šest procent.

BRAND24

Celková aktiva skupiny vzrostla meziročně o 41 procent na 975 miliard korun (38 miliard eur). Skupinu PPF se sídlem v Nizozemí ovládá Petr Kellner. PPF koncem loňského roku zaměstnávala celosvětově 170 tisíc lidí.

Přečtěte si také:

Kellnerova PPF bulharskou Novu koupit nemůže. Obchod zablokoval stát

Expanze na Balkán pokračuje. PPF získá srbskou banku Telenor

Hotovo. PPF dokončila nákup plzeňské Škody Transportation

Kellner věří Culture Tripu. PPF masivně investuje do londýnského startupu

Kellner rozšiřuje telekomunikační impérium: PPF koupila aktiva Telenoru ve čtyřech zemích


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).