Menu Zavřít

Francouzský dodavatel autodílů Groupe Plastivaloire bude vyrábět v Česku

24. 4. 2019
Autor: Groupe Plastivaloire

Francouzský výrobce autodílů Groupe Plastivaloire otevře továrnu v Nýřanech na Plzeňsku. Firma dodává části převodovek například automobilkám Peugeot, Audi, Toyota či Volvo. Uvedl to dnes server E15.cz na základě vyjádření ředitele investic společnosti Pascala Fliega.

Halu bude Groupe Plastivaloire sdílet se svou dodavatelskou firmou Filtration Group, píše E15.cz. Dohromady v továrně zaměstnají 115 lidí. Halu již staví developerská firma Panatonni, cenu stavby nezveřejnila.

Továrna v průmyslové zóně u dálnice D5 bude prvním podnikem Groupe Plastivaloire v Česku. „Zaplní nám tak volné místo na mapě ve střední Evropě,“ sdělil serveru Flieg. Firma má již závody třeba v Polsku nebo na Slovensku.

Groupe Plastivaloire bude mít v hale 9000 metrů čtverečních a Filtration Group 7000 metrů čtverečních. „Podařilo se nám najít společné řešení pro výrobce a zároveň jeho dodavatele. Díky spolupráci pod jednou střechou úplně odpadá logistika mezi oběma závody, a ušetří se tak spousta času, energie i emisí,“ řekl serveru ředitel developera Panattoni Europe pro Českou republiku a Slovensko Pavel Sovička.

Jaké budou náklady na stavbu, Sovička neuvedl. Neupřesnil ani to, zda si Groupe Plastivaloire a Filtration Group halu koupí, nebo jen pronajmou.

BRAND24

Dále čtěte:

Škodě klesl odbyt o 2,9 procenta. Postihl ji propad trhu v Číně

Mzdy ve Škodě Auto letos vzrostou o 2500 korun měsíčně, odbory chtěly až 4000

Jako ve sci-fi filmu. Ve skladu Škody Auto ve Kvasinách pomáhají roboti

Konec dealerů? Auta se budou brzy nakupovat hlavně online, věští Google

České automobilky se na brexit připravují, další firmy vyčkávají

Škoda do dvou let uvede dvacet nových modelů. První elektromobil nabídne letos

 Škoda Vision E

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).