Menu Zavřít

Za podporu uprchlíků e-mail „od Hitlera“. Šéf Siemensu čelí výhrůžkám neonacistů

18. 7. 2019
Autor: Profimedia.cz

Generální ředitel německého koncernu Siemens Joe Kaeser svými pozitivními názory na uprchlíky vyvolává ostrou polemiku. Z neonacistických kruhů mu je vyhrožováno vraždou. Manažer zveřejnil anonymní e-mail, odeslaný z domény nsdap.de a se jménem Adolf Hitler, ve kterém mu pisatel slibuje smrt a nadává do komunistických prasat.

Kaeser zveřejnil na twitterovém účtu e-mail, který odešel z adresy adolf.hitler@nsdap.de. Pisatel mu v něm vyhrožuje stejným osudem jako v případě politika CDU Waltera Lübckeho, jenž byl na začátku června zastřelen pravicovým extremistou kvůli tomu, že podporoval imigrační politiku kancléřky Angely Merkelové.

Kaeser to okomentoval slovy, že digitalizace už dorazila i do pekla a ďábel má vlastní e-mail. Případ už šetří policie.

Šéf koncernu v minulosti kritizoval političku Alternativy pro Německo (AfD) Alici Weidelovou, že svým nacionalismem poškozuje pověst Německa ve světě. E-mail dostal den poté, co podpořil německou kapitánku charitativní lodi Carolu Racketeovou. Ta byla na několik dní zadržena v Itálii kvůli tomu, že s uprchlíky vjela do přístavu bez povolení.

Deník Süddeutsche Zeitung upozornil, že 90 procent oslovených zaměstnanců firmy Siemens souhlasí s tím, aby se jejich šéf vyjadřoval k politice. Kaeser řídí firmu od roku 2013.


Čtěte: Německo posílá zahraničním esesákům důchod a proplácí lázně. Židovská rada je v šoku

Jednotka SS v roce 1938, ilustrační foto


Politik z Kasselu Lübcke byl druhého června zastřelen ranou do hlavy na své zahradě. O dva týdny později byl zadržen pětačtyřicetiletý pravicový extremista Stephan E., jenž byl v minulosti odsouzen za násilné činy vůči uprchlíkům a byl napojen na německou neonacistickou scénu. K vraždě se přiznal.

Příprava na převrat:

Německá kontrarozvědka opakovaně varuje před tím, že se pravicová scéna v zemi radikalizuje. Skupina neonacistů sestavila seznam dvou stovek politiků, kteří by měli být odstraněni. Kromě jiných je na něm bývalý prezident Německa Joachim Gauck nebo ministr zahraničí Heiko Maas.

Objednali si také dvě stovky vaků na mrtvá těla, upozornil Úřad na ochranu německé ústavy (BfV). V hnutí, jež si říká Nordkreuz, je řada bývalých policistů nebo členů elitních jednotek armády. Připravují se na zhroucení současné německé státní správy a následný převrat. Všichni jsou trénovaní střelci a mají přístup ke střelným zbraním.

Kriminolog Tobias Singelnstein z univerzity v Bochumi uvedl, že pravděpodobně dojde k dalším teroristickým útokům z okruhu německých neonacistů. „Považuji to pouze za otázku času,“ prohlásil v reakci na vraždu politika z Kasselu.

Dále čtěte:

Hitler nebyl nemocný. Měl jen absťák

Dva světy. Ve třetí říši se jasně vymezoval mužský a ženský svět. Zatímco Hitler byl ikonou mužského, Eva Braunová symbolizovala svět ženský

Popírala holokaust, zůstává ve vězení. Co se v Německu o nacistech smí říkat a co ne?

Ekonacisté a tábory á la Hitlerjugend. Němečtí extremisté navazují na „tradice“

BRAND24

Bývalý esesman odkázal miliony spřáteleným skotským penzistům

Integrace uprchlíků v Německu vázne. Blokují ji úředníci i chyby politiků

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).