Menu Zavřít

Pražské radnice hospodařily s přebytkem 382 milionů korun. Méně investovaly

8. 9. 2018
Autor: IPR Praha

Pražské radnice hospodařily v prvním pololetí letošního roku s přebytkem dohromady 382,1 milionu korun, což je zhruba o 221 milionů meziročně více. S přebytkem hospodařilo 39 z celkem 57 radnic. Hospodaření bylo ovlivněno nízkými výdaji, zejména investic. Příjmy všech městských částí byly asi 6,6 miliardy a výdaje zhruba 6,2 miliardy korun.

Nejvyšší přebytek měla Praha 11, a to 121,4 milionu korun. Na druhém místě byla Praha 17 s přebytkem 120,9 milionu a třetí Praha 14 se 75,9 milionu korun. Více než padesátimilionový přebytek měly radnice Prahy 4 a 9. Z tzv. malých městských částí, které nejsou číslovány, měl nejvyšší přebytek Šeberov.

Naopak největší schodek hospodaření zaznamenala Praha 8, a to 182,9 milionu korun. Zhruba devadesátimilionový schodek měly Praha 3 a 7.

Přebytky 39 městských částí dosáhly v souhrnu 845,1 milionu korun. Schodek hospodaření 18 radnic byl v objemu zhruba 463 milionů.


Průměrná mzda v Praze stoupla o sedm procent. Atakuje hranici 40 tisíc

 Ilustrační foto


Kapitálové výdaje dosáhly v souhrnu všech radnic zhruba 1,78 miliardy korun, což bylo 15,9 procenta původně plánované částky. Nejvíce investovaly radnice v rozpočtové kapitole nazvané rozvoj obce a rovněž ve školství.

Hospodaření Prahy jako celku skončilo v letošním prvním pololetí přebytkem zhruba 9,68 miliardy korun. Hospodaření ovlivnily nízké výdaje a vyšší příjmy. Příjmy činily asi 45,3 miliardy a výdaje 35,6 miliardy korun.

BRAND24

Praha loni schválila rozpočet na letošní rok s plánovanými příjmy 54,1 miliardy a výdaji 70,3 miliardy. Deficit pokryje z vlastních zdrojů a státních příspěvků.

Dále čtěte:

Štědrá Praha. Příspěvek na chod městských částí se zvýší o půl miliardy

Kolik stojí zelená klimatizace? V centru Prahy vyjde jeden strom na půl milionu korun

Na výši nájmů si stěžuje polovina Pražanů s nižší mzdou. Na bydlení dají až 40 procent příjmu

Čím dál nedostupnější bydlení: Praha už je dražší než Mnichov

Nové byty v Praze znovu zdražily. Cena za metr čtvereční překonala 100 tisíc

Pražští radí schválili založení koncernu městských firem. Základem se stane Pražská plynárenská holding


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).