Menu Zavřít

Karlínské centrum River Garden I koupil německý fond

30. 10. 2019
Autor: HB Reavis

Budovu River Garden I v pražském Karlíně koupil německý fond Warburg HIH-Invest, který spravuje majetek za téměř devět miliard eur (asi 230 miliard korun). Je to jeho první investice v Česku. Prodávajícím byla investiční společnost LaSalle Investment Management. Informoval o tom dnes web deníku E15. Cena transakce nebyla zveřejněna.

Firma LaSalle Investment koupila nemovitost v roce 2017 za zhruba 1,5 miliardy korun s výnosem přibližně 6,5 procenta, píše web. Upozorňuje ale, že od té doby komerční reality nepřetržitě zdražují, což vede v Praze k poklesu investorských výnosů na rekordně nízké hodnoty, v krajních případech až ke čtyřem procentům.

„Transakce je pochvalou pro zdejší ekonomické prostředí a nemovitosti, které jsou v mezinárodním měřítku atraktivní i přes klesající výnosovou míru,“ sdělil webu E15 Stewart Thompson, specialista na investice z poradenské společnosti BNP Paribas Real Estate, která se na obchodu podílela.


Stozelená Praha. Metropole chce zanést povinné zelené střechy do stavebních předpisů

Zelená střecha budovy Liko-Noe


Budova River Garden I je první ze tří částí komplexu River Garden a byla dokončena v roce 2012. Celková pronajímatelná plocha této budovy na Rohanském nábřeží činí 19 200 metrů čtverečních, což odpovídá téměř polovině rozlohy Václavského náměstí. Budova má osm podlaží, kromě kanceláří jsou zde také maloobchodní a skladovací prostory. Součástí projektu je také 184 parkovacích míst v podzemí.

V domě sídlí například společnost ADP poskytující firmám outsourcingové služby, potravinářský gigant Unilever nebo mezinárodní centrum sdílených služeb personálně-poradenské skupiny Monster Worldwide.

Čtěte také:

Českomoravská Nemovitostní chystá další akvizice, hlavně v Praze

Zájem o kancelářské budovy roste, letos se na trhu protočilo už 45 miliard

BRAND24

Holanďan na Cihlářce: Komárek nechá přebudovat bývalé papalášské sanatorium

PSJ Invest prodala Main Point na Pankráci. Korejská společnost zaplatí tři miliardy korun

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).