Menu Zavřít

Trumpa urazil časopis Time. Neměl jisté, že bude znovu osobností roku

25. 11. 2017
Autor: Profimedia.cz

Americký prezident Donald Trump projevil značnou nelibost nad tím, že nemá jisté, zda bude znovu vyhlášen osobností roku v časopisu Time. Zástupci listu jej oslovili s žádostí o poskytnutí rozhovoru a pózování jejich fotografovi. Trump ale odmítl, protože nechce být jen jednou z "možností".

„Časopis Time mi volal, aby mi řekl, že MOŽNÁ budu jako loni vyhlášen '(mužem) osobností roku'. Musel jsem ale souhlasit s rozhovorem a fotografováním,“ napsal Trump na twitteru. „Řekl jsem, že možná nestačí a odmítl jsem. Přesto děkuji,“ dodal prezident.

Představitelé časopisu reagovali poznámkou, že se Trump mýlí, co se týče způsobu výběru osobnosti roku. „Time svou volbu nekomentuje před jejím zveřejněním, což je 6. prosince,“ reagoval časopis rovněž na twitteru.

BRAND24

Časopis takto oceňuje známé osobnosti od roku 1927. V roce 2015 si Time jako osobnost roku vybral německou kancléřku Angelu Merkelovou. V roce 1938 ale jmenoval také vůdce nacistického Německa Adolfa Hitlera. U sovětského diktátora Josefa Stalina to učinil dokonce dvakrát - v letech 1939 a 1942.

Přečtěte si také:

Trump vyhlíží rok 2020. Na znovuzvolení už vybral 800 milionů

Komentář: Teorie spiknutí potvrzena. Trump jako oběť politické korektnosti

Sanders, Biden a další. Demokraté hledají Trumpova soupeře


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).