Menu Zavřít

Jako loni. Z prvního místa vystartuje v Le Mans hybrid od Toyoty

15. 6. 2018
Autor: Toyota

Kvalifikace na slavnou čtyřiadvacetihodinovku potvrdila velké potíže nových speciálů Vantage AMR automobilky Aston Martin.

Přípravy na vytrvalostní závod se na okruhu La Sarthe uzavřely čtvrteční půlnocí, kdy skončila poslední, třetí, kvalifikace. Pozici lídra potvrdil hybridní prototyp LMP1 továrny Toyota s číslem 8, v němž se střídají Fernando Alonso, Sébastien Buemi a Kazuki Nakajima. Do závodu odstartuje monopost z prvního místa.

I když kvalifikační vítězství vozu Toyota není tak slavné jako loni, kdy pilot Kamui Kobayashi zajel rekordní čas, i letos nadělily japonské prototypy konkurenci ve své třídě i ve slabší LMP2 několikavteřinové „políčky“.

Speciály 911 RSR z automobilky Porsche zase potvrdily nadvládu v kategoriích GTE Pro i Am. Naopak vůbec se nedařilo továrně Aston Martin. Její nové vozy Vantage AMR se ze skupiny GTE Pro propadly až mezi „amatérské“ týmy v GTE Am.

BRAND24

Dnes, v pátek, se dění přesouvá přímo do města Le Mans. Tam proběhne tradiční „maršparáda“ jezdců v ulicích. V sobotu v devět ráno je v plánu už jen warm-up a ve tři odpoledne pak start.

Dále čtěte:

Legendární Le Mans začíná. Zatím vede Porsche a Toyota

Renesance dieselu. Bosch slibuje nejčistší naftový motor všech dob

Volkswagen byl ve čtvrtletí největší automobilkou. Koncernu vzrostly tržby na 1,5 bilionu


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).