Menu Zavřít

Volkswagen svolá v Číně kvůli airbagům bezmála pět milionů aut

14. 9. 2017
Autor: Profimedia.cz

Německý výrobce automobilů Volkswagen musí spolu s partnerskými společnostmi svolat v Číně 4,86 milionu aut. Důvodem jsou vadné airbagy od japonského výrobce Takata, které jsou celosvětově spojovány se zraněními i s několika případy úmrtí.

Jde především o modely vyráběné ve spolupráci s čínskými společnostmi SAIC a FAW. Volkswagen začne auta svolávat v březnu příštího roku, revizi by měl dokončit o rok později.

Čínské úřady už letos kvůli stejnému problému nařídily svolat ke kontrole auta společnosti General Motors, stejně jako vozy Mercedes-Benz německé automobilky Daimler.

Airbagy značky Takata je podle regulačních orgánů v Číně vybaveno více než 20 milionů aut. Čína je největším automobilovým trhem světa. Celosvětově airbagy této zkrachovalé japonské společnosti zapříčinily 16 úmrtí a zhruba 180 zranění. Nafukovače airbagu totiž mohou při aktivaci vymrštit do vozu části kovu.

MMF24

Volkswagen loni v Číně vyrobil 3,98 milionu aut, což byl meziroční nárůst o 12,2 procenta. Je tak největší zahraniční automobilkou v zemi.

Související články:

Je libo Cayenne? Porsche pere špinavé diesely v Litvě

Sto tisíc elektromobilů v roce 2020. Volkswagen chystá elektro-ofenzivu


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).