Menu Zavřít

Trump si bere dovolenou. V kampani ji přitom odmítal

5. 8. 2017
Autor: Profimedia.cz

Americký prezident Donald Trump v pátek opustil Bílý dům a zahájil 17denní dovolenou ve svém sídle a golfovém klubu v New Jersey. Jeho úřad ji označil za pracovní. Před nástupem do funkce Trump sliboval, že si dovolenou brát nebude. Koncem srpna ale bude mít už 53 dní volna, zatímco jeho předchůdce Barack Obama si za stejné období vzal jen 15 dní, spočítal list The Washington Post.

„Bílý dům bych skoro nikdy neopouštěl, protože se toho musí moc udělat. Nebyl bych prezident, který si bere dovolenou,“ řekl Trump v červenci 2015. Často si dělal legraci z Obamy, jak hraje golf. Sám přitom strávil téměř každý druhý víkend ve svých golfových klubech na Floridě, ve Virginii nebo v Bedminsteru, městečku asi 70 kilometrů západně od New York City, napsala agentura DPA.

Během prezidentovy dovolené projde rekonstrukcí západní křídlo Bílého domu, v němž má kancelář. Opravovat se bude i klimatizace, proto jej prý na dva týdny musí opustit i prezidentova administrativa.

Američtí prezidenti si tradičně berou dovolenou v srpnu. Barack Obama cestoval na Havaj nebo na ostrov Martha's Vineyard u pobřeží státu Massachusetts. George W. Bush jezdil na svůj ranč v Texasu. Bílý dům vždy zdůrazňuje, že prezident může úřadovat z jakéhokoli místa.

BRAND24

Co může Trumpa udržet u moci i po roce 2020? Přečtěte si komentář

Kuřácký koutek Daniela Deyla

Dále čtěte:

Nejnižší podpora prezidenta za 70 let. S Trumpem souhlasí jen třetina Američanů

Esej: Trump na pokraji odvolání


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).