Menu Zavřít

Rolls-Royce navrhl značková zavazadla. Stojí víc než celá Škoda Superb

7. 5. 2016
Autor: Rolls-Royce Motor Cars

Nová kolekce šesti zavazadel je určena pro luxusní kupé Roll-Royce Wraith. Špičková úroveň dílenského zpracování a použitých materiálů se odráží také v ceně.

Automobilka Rolls-Royce představuje novou sadu zavazadel určených pro model Wraith – nejvýkonnější model v nabídce značky. Kolekce obsahuje celkem šest kusů: tašku na společenský oděv, tři cestovní kabely a dva velké kufry s kolečky a vysunovacím madlem. Stojí za ní designéři programu Rolls-Royce Bespoke, který zajišťuje zakázkové úpravy vozů dle přání zákazníka.

Radili komorníci

Máme-li věřit zprávě doprovázející oficiální fotografie, návrháři konzultovali zavazadla s vrchními komorníky nejluxusnějších hotelů světa. (Nemá-li váš oblíbený hotel vrchního komorníka, obáváme se, že na cestách nebydlíte patřičně na úrovni.) Rukojeti jsou tvarované tak, aby rovnoměrně rozkládaly hmotnost zavazadla, a mají hladké švy, které netlačí do dlaně. Stejné používá Rolls-Royce na volantech svých vozů.

Také další detaily zavazadel odrážejí estetiku automobilů věhlasného britského výrobce. Platí to pro design koleček, hliníkové kování i ikonickou siluetu Spirit of Ecstasy, která na vozech Rolls-Royce zdobí masku chladiče. Zde je vyražena do kožených panelů. Konstrukce zavazadel je vyrobena z lehkých a pevných uhlíkových vláken.

Zákazníci se mohou rozhodnout pro jednobarevné či dvoubarevné provedení sladěné s interiérem jejich Rolls-Royce Wraith. Zavazadla jsou k mání také jednotlivě, avšak rozhodnete-li se pro celou sadu, dealer Rolls-Royce pošle vašemu osobnímu asistentovi fakturu na 28 984 eur. To je v přepočtu 784 tisíc korun, ovšem bez DPH.

Žádná láce

Za podobnou částku lze pořídit například Škodu Superb s motorem 2.0 TDI 140 kW, pohonem všech kol, automatickou převodovkou a druhou nejvyšší výbavou Style. Dokonce ani v kontextu značky Rolls-Royce není tato suma úplně bezvýznamná – ceny modelu Wraith začínají přibližně na osmi milionech korun s daní. U Rolls-Royce se ovšem pokládá za slušnost, že zákazník utratí dalších 20 až 50 procent (mnohdy i víc) nad základní cenu vozu za výbavu na přání a speciální úpravy z programu Bespoke. Zjednodušeně lze konstatovat, že nová sada zavazadel stojí asi desetinu typické prodejní ceny Wraithu.

 Rolls-Royce Wraith

Rolls-Royce Wraith je dvoudveřové kupé třídy Grand Tourismo – vůz na rychlé, avšak stále komfortní překonávání vzdáleností. Je poháněn vidlicovým dvanáctiválcem 6,6 l o výkonu 465 kW (632 koní) a z nuly na 100 km/h dokáže akcelerovat za 4,6 sekundy. Technický základ má společný s předchozí generací BMW řady 7. (Rolls-Royce je součástí skupiny BMW.)

Značková zavazadla najdeme v nabídce příslušenství většiny z těch nejexkluzivnějších výrobců automobilů: Porsche, Ferrari, Maserati a dalších.


Čtěte dále:

CIF24

Stojí desítky milionů, ale na silnici nesmějí a závodit také ne

Jaguar XKSS se vrací do výroby jako exkluzivní rarita

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).