Menu Zavřít

PŘIVEDL SI NOVÉ LIDI

18. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Ministerstvo zdravotnictví

Nový šéf resortu zdravotnictví Bohumil Fišer se rozhodl ke čtyřem personálním výměnám. Vyměnil prvního náměstka Martina Holcáta, který přišel s bývalým ministrem Ivanem Davidem, za Antonína Malinu (bezpartijní) z Institutu postgraduálního vzděl ávání ve zdravotnictví. Ten už na úřadě působil: v letech 1993 až 1994 vedl odbor zdravotní péče. Malina (44) po promoci na pražské Fakultě dětského lékařství začal svoji kariéru na dětském oddělení děčínské nemocnice, v roce 1982 se stal vedou cím neonatologického oddělení Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. O osm let později postoupil na post primáře Kliniky dětského a dorostového lékařství. Od roku 1995 pracoval na Institutu postgraduálního vzdělávání. Má tři atestace.

EBF24

Náměstek Karel Perlík, který byl dosud pověřen vedením úřadu, se vrací na ministerstvo práce a sociálních věcí. Vystřídá ho gynekolog Fakultní nemocnice Brno a poradce předsedy sněmovního výboru pro sociální politiku a zdravotnictví Micha l Pohanka (ČSSD). Jako lékař pracuje od roku 1993, má dvě atestace. Pohanka (31) je členem sociální demokracie od roku 1990. „Tyto změny umožňují, aby na ministerstvo nastoupil nový tým, se kterým chci svůj úkol na ministerstvu plnit, uvedl Fišer.

Resort musel opustit i exministrův mluvčí David Vlk a na jeho post přišel mediální veterán Otakar Černý, proslulý z diskusního pořadu České televize Co týden dal, později Debaty. Novou ředitelkou kanceláře ministra se stala Miroslava Ouře dníková, která na ministerstvu pracovala v době, kdy ho řídil Martin Bojar.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).