Menu Zavřít

Kellner věří Culture Tripu. PPF masivně investuje do londýnského startupu

24. 4. 2018
Autor: Týdeník Euro

Londýnská technologická společnost Culture Trip získala v dalším kole financování 80 milionů dolarů (1,67 miliardy korun) od investorů vedených skupinou PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera.

Online služba Culture Trip informuje o kulturních akcích po celém světě. Čerstvě získané finance chce použít na vznik platformy pro online booking ubytování. PPF do firmy již loni na podzim nalila 20 milionů dolarů.

Nynějších 80 milionů dolarů je podle Financial Times jedním z největších úlovků, který se kdy podařil evropské mediální společnosti. „Když vidíme úžasný růst Culture Tripu v posledních letech, vidíme také jeho obrovský potenciál změnit mediální a turistický průmysl,“ komentoval investici PPF šéf strategických projektů Ladislav Chvátal.

Culture Trip měl před rokem a půl 12 zaměstnanců, nyní jsou jich dvě stovky. Čerstvou posilou je mimo jiné také specialista na reklamu Mike Fox, který dříve pracoval pro Facebook. Lépe zpeněžit byznys společnosti má za úkol Dick Soule, bývalý šéf prodeje YouTube.

BRAND24

Podle vlastního vyjádření má web Culture Trip návštěvnost 15 milionů reálných uživatelů měsíčně a spoléhá na síť 300 přispěvatelů.

Dále čtěte:

Kellnerova PPF koupí bulharskou Novu. Největší mediální skupinu v zemi

PPF může převzít Škodu Transportation, rozhodla Evropská komise

Křetínského CMI kupuje za 1,8 miliardy balík rádií včetně Evropy 2


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).