Menu Zavřít

Poslanci chtějí spolu s Chovancem a Babišem vyslechnout i kancléře Mynáře

18. 8. 2016
Autor: čtk

Sněmovní vyšetřovací komise k reorganizaci policie si pozvala k výslechu i prezidentova kancléře Vratislava Mynáře. Kromě toho chce komise vyslechnout i ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD) a ministra financí Andreje Babiše (ANO).

„Pátého devátý dojde k vyslechnutí ministrů Babiše a Chovance. Komise dnes také rozhodla o tom, a to je asi novinka, že bude pozván k výslechu i pan Mynář, to znamená kancléř prezidenta Zemana,“ řekl poslanec Pavel Blažek (ODS). Předpokládá, že na ten samý den komise pozve i kancléře. Dodal, že Mynáře už o rozhodnutí komise informoval.

„Já bych byl rád, kdyby se v tom neshledávala nějaká senzace. Ale myslím si, že bude i v prospěchu pana Mynáře, když nám tady některé věci řekne,“ uvedl Blažek. „Protože si myslím, že by se zase mohly objevovat nějaké spekulace, a to není v našem zájmu,“ dodal.

Blažek také řekl, že komise zatím neobdržela od premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) rozhodnutí o zproštění mlčenlivosti ředitele Generální inspekce bezpečnostních sborů Michala Murína. Neobdržela ani totožné rozhodnutí pro bývalého ředitele Bezpečnostní informační služby Jiřího Langa, kterého podle Blažka musí zprostit mlčenlivosti nový ředitel BIS Michal Koudelka. U těchto lidí proto komise zatím nemůže naplánovat jejich výslechy, dodal.


Tuhý trvá na svém: reorganizace policejních útvarů byla správná

CIF24

Komise vyslechla kritika policejní reformy Komárka. Nestihl říci vše

Za reformou policie stojí kauza úniků ze spisů, míní Babiš


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).