Menu Zavřít

Policisté z Daňové kobry zasahují po celém Česku. Jde o daňové úniky za stamiliony

20. 8. 2019
Autor: Profimedia.cz

Policisté a celníci ze speciálního týmu Daňová kobra dnes zasahují na desítkách míst po celém Česku. Zatím bylo zadrženo 22 lidí, nikdo dosud nebyl obviněn.. Podle webu Neovlivní.cz mají detektivové podezření na daňové úniky za stovky milionů korun.

„Státní zástupce Vrchního státního zastupitelství v Praze vykonává dozor nad postupem policejních orgánů v přípravném řízení v trestní věci daňového charakteru, kdy úkony provádí policisté Policie ČR, Národní centrály proti organizovanému zločinu ve spolupráci s Celní správou. Do současné doby bylo zdrženo 22 osob, žádná z nich nebyla dosud obviněna,“ uvedla Dagmar Pětníková z Vrchního státního zastupitelství v Praze. Dodala, že s ohledem na rané procesní stadium věci nelze poskytovat žádné bližší informace.

Zásah už dříve potvrdil mluvčí policejní Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej. „Tým Daňové kobry, příslušníci NCOZ a Celní správy ČR provádějí dnes na několika desítkách míst České republiky úkony trestního řízení,“ uvedl Ibehej. „V tuto chvíli nebudeme poskytovat bližší informace,“ doplnil.

Čtěte také:

Zásah na Středočeském kraji: policie prověřuje externí smlouvy v úřadu hejtmanky Jermanové

CIF24

Podvody, pornografie, praní špinavých peněz. Kyberkriminalita v Česku opět vzrostla

Policie zasahovala na ministerstvu pro místní rozvoj. Hledala důkazy k zakázkám CzechTourism

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).