Menu Zavřít

Pětihvězdičkový hotel a lesní lázně. Miliardář Rulíšek chystá na Dolní Moravě další masivní investice

20. 2. 2019
Autor: Hynek Glos/Euro

Brněnský podnikatel Jiří Rulíšek převzal před půl rokem řízení své firmy Sněžník, pod kterou spadá hlavně turistický areál na Dolní Moravě pod Kralickým Sněžníkem. Centrum chce po loňské ztrátě vrátit do černých čísel. Zároveň se ale chystá do jeho rozšíření investovat více než miliardu korun.

V turistickém ruchu má Rulíšek poměrně velké cíle. „Na Dolní Moravě je to vybudování nového supermoderního wellnes, neboli lesního Spa po vzoru Rakouska, kde jsou o deset let před námi,“ řekl webu Euro.cz Rulíšek, spolumajitel developerské firmy Imos Brno a fondu Imos Development, z jejichž peněz rozvoj centra pod Kralickým Sněžníkem částečně financuje.

„Pokud bude pro 800 denních návštěvníků v době špičky, nemůžeme počítat s menším rozpočtem než 600 milionů korun,“ dodává s tím, že nechce být závislý jen na lyžování nebo na rozmarech počasí.


Chcete mít přehled o dění na českých i zahraničních horách? Sledujte web Nasvah.cz


Kromě lesních lázní hodlá vedle stávajícího čtyřhvězdičkového hotelu Vista postavit novou ubytovací kapacitu, která bude s Vistou propojena. „Chceme postavit ještě jeden hotel, který bude mít o hvězdičku víc než Vista,“ rozvádí své plány Rulíšek, podle něhož se dohromady bude investice pohybovat výrazně přes miliardu korun. Nové atrakce mají do Dolní Moravy přilákat lidi po celý rok.

Zdroje přitom na své investice Rulíšek má. Jeho brněnské stavební a developerské firmy jsou vysoce profitabilní. V inženýrské Imos Brno drží 43procentní podíl, přičemž letos očekává zisk zhruba 300 milionů. V Imos Development podle něho loni i letos vydělá zhruba 360 milionů korun. Firma Sněžník v roce 2017 vydělala 95 milionů před zdaněním, loni ale byla ve ztrátě.

MMF24

Dále čtěte:

Hladová děla: lyžařská střediska se připravují na zimy bez sněhu i bez vody

Naděje (a strach) v Alpách. Lyžování bude čím dál hůře dostupné

Skipasy na českých horách letos podraží jen mírně, v průměru vyjdou na 599 Kč

 Hlavní lákadlo: sjezdovky o něco delší, lanovky ještě pohodlnější

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).