Menu Zavřít

Mládkova těžká hodina

20. 2. 2017
Autor: Euro.cz

Ministr průmyslu kupí nemotorné přešlapy Když už nevíte co, ukažte štěňátko nebo koťátko, to zabere vždycky. Starou radu, jak vybruslit z potíží, oživil minulou středu ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD). Na sociální sítě vložil fotku, na níž drží v levé ruce štěně a druhou hladí dalšího psa. Jenže v posledních dnech nadělal tolik přešlapů, že by mu zřejmě nepomohlo, ani kdyby si lehl mezi deset krásných koťátek.

Jakmile odeznělo Mládkovo faux pas týkající se používání mobilních telefonů v zahraničí - ministr prohlásil, že využívání roamingu je elitářskou záležitostí -, na poslední chvíli jmenoval svého dosavadního poradce Lubomíra Bokštefla náměstkem, aby mohl vystoupit v televizi.

A Bokštefl se zase vyznamenal během online rozhovoru. Na dotaz čtenáře, proč Češi platí mobilním operátorům víc než Poláci, odvětil, že kdo chce služby jako v Polsku, měl by tam odjet.

A nebyl by to Jan Mládek posledních dnů, kdyby z citlivé situace vybruslil se ctí. Vydal prohlášení, v němž oznámil vyhazov šéfa resortního oddělení komunikace Romana Proroka, protože prý Bokštefla na rozhovor dostatečně nepřipravil.

CIF24

A Mládkovi odpůrci si smlsli i na tom, že ministr utratí za propagaci na obskurním webu Parlamentní listy 165 tisíc korun.

Těžko ze současných potíží Jana Mládka obviňovat jeho oponenty. Jisté je, že svými nemotornými a těžko pochopitelnými přešlapy jim nabízí lacinou munici. Že by si měl svá slova pořádně hlídat, si přitom ověřil už v březnu 2013, kdy prohlásil, že živnostníci parazitují na zaměstnancích.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).