Menu Zavřít

Karla na torpédu

Autor: Euro

Sebevražedná mise Karly Šlechtové mohla ještě před několika týdny vzbuzovat alespoň minimální sympatie. Teď už ale její neřiditelné torpédo ohrožuje celou armádu.

Aby bylo jasno. Vyčítat Šlechtové její kroky v zakázkách na izraelské radary MADR nebo nové vrtulníky příliš nejde. V těchto mnohamiliardových kontraktech je třeba chyby a kořeny dnešní neradostné situace hledat u jejího předchůdce.

Jde o to - jak už tu minulý týden přesně popsal kolega Petr Weikert - že hvězda Šlechtové v amfiteátru principála Andreje dávno zhasla a svou budoucnost už nemá ve vlastních rukou.

I když to ministryni obrany v demisi musí být jasné, udělala ze sebe - možná záměrně - zdivočelé kamikaze. Kdyby byla v sázce jen její pověst, dalo by se to přehlídnout a ironicky popřát hodně štěstí. Jenže ona do své nepromyšlené mise tahá i další lidi, kterým do budoucna může uškodit.

V prvé řadě jde o vojáky, kterým se kvůli slaboučké pozici Šlechtové v hnutí ANO vzdálila vidina na rozpočet v úrovni 1,4, respektive 2 % HDP. Ministryně podle svých slov ani nebyla oslovena, aby se na programu nové vlády podílela.


Další postup v nákupu radarů? Rozhodnout musí Šlechtová, říká Babiš

 Ministryně obrany v demisi Karla Šlechtová


Kamikaze Karla komplikuje budoucnost i vrcholným představitelům armády a důležitým resortním úředníkům. Svá často nepoučená vyjádření opírá o rozhovory s generály, povrchní prohlášení na sociálních sítích doplňuje společnými fotkami s důležitými důstojníky.

Možná má Šlechtová pocit, že šarže a maskáče dodají jejím plytkým úvahám nějakou relevanci. Pravda je ale jinde. Tyhle lidi jen zbytečně zapojuje do své marné a dávno skončené hry.

KL24

O její zálibě ve společných fotkách se ví už od jejího “setkání” s motocyklovým jezdcem Valentinem Rossim. A přiznejme si - na startovním roštu mezi motorkami jí to slušelo víc než mezi uniformami.

Přečtěte si další komentáře Ondřeje Stratilíka:

Pirát, co v zásadě mluví z cesty

Ještě větší blábol, než jsme čekali

Stropnický přiznal, že na to nemá. Pozdě

Karla + Miloš = Velká světová láska

Květnové osvobození generála Bečváře

Dá Babiš obranu, nebo zahraničí?

Ovčáčkova nová fronta

ANO skrouhne vojáky o 124 milionů

Jak sestřelit vrtulník vidlemi

Co je víc? Rambohafík, nebo vojsko?


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).