Menu Zavřít

HBO a Netflix na další týden: Princezna Mulan, nová Millarova komiksovka a další soudní drama

Autor: Redakce
 Netflix a HBO GO jsou v tuzemsku jasně nejpopulárnější streamovací platformy, každý měsíc nás zásobují desítkami nových seriálů a filmů. Proto nově přinášíme pravidelný přehled několika nejočekávanějších projektů, které si na obou službách můžete užít v průběhu následujícího týdne. Další tipy i spoustu zajímavostí ze světa seriálů najdete každý den na serveru

Edna.cz, který stejně jako Euro.cz patří do portfolia vydavatelství Internet Info.

A co si tedy na Netflixu a HBO GO pustit v týdnu od 3. května?

Selena: Cesta ke slávě

V prosinci na Netflixu debutoval seriál Selena: Cesta ke slávě, který zobrazuje životní příběh veleúspěšné a bohužel předčasně zesnulé zpěvačky Seleny, které se přezdívalo královna Tejano hudby. V podání herečky Christian Serratos tentokráte uvidíme už období největší slávy zpěvaččiny kariéry i její dobývání cen Grammy.

Foto: Netflix

Druhá řada Seleny dorazí na Netflix 4. května.

Samovi synové: Bloudění v temnotách

Dokumenty na Netflixu slaví téměř vždycky úspěch a těší se velké divácké přízni, proto není divu, že i Samovi synové patří mezi nejočekávanější novinky května. Na poli čtyř epizod uvidíme pátrání investigativního novináře Maruyho Terryho po členech satanistického kultu, kteří na konci sedmdesátých let terorizovali New York. Ze všech vražd byl sice obviněn a následně za ně i odsouzen nechvalně proslulý David Berkowitz, co když ale posloužil jen jako bílý kůň a vrahů s přezdívkou Samův syn bylo více?

Foto: Netflix

Další dokumentární krimi minisérii na Netflixu uvidíme 5. května.

Jupiter’s Legacy

Populární komiksový autor Mark Millar před pár lety podepsal lukrativní dohodu s Netflixem, na který postupně přivede většinu svého díla z rozvětveného světa Millarworld. Prvním projektem z této série je seriál Jupiter’s Legacy, jenž sleduje starou generaci mocných superhrdinů z týmu Union of Justice, která se chystá předat pochodeň svým potomkům. Dokáží mladí a nezkušení bojovníci dostát odkazu svých předků a ochránit svět? V hlavních rolích se představí Josh Duhamel, Matt Lanter či Leslie Bibb, Millar sám se pak na projektu podílí jako jeden z showrunnerů.

Foto: Netflix

Adaptaci Millarova díla na Netflixu uvidíme 7. května

Vymazaný kluk

Joel Edgerton se po úspěších na divadelních prknech stal rovněž populárním hollywoodským hercem a známe jej jako strýčka Owena Larse z prequelů Star Wars nebo coby egyptského faraona Ramesseho ze Scottova velkofilmu Exodus: Bohové a králové: Kromě hraní se Edgerton věnuje i režii a na Netflixu brzy uvidíme jeho prozatím poslední režijní počin, drama Vymazaný kluk. To sleduje příběh rodiny váženého pastora, jehož syn vyrukuje na své rodiče s tím, že je homosexuál, což hluboce věřící otec těžko nese. Z toho důvodu posílá svého syna na „převýchovu“ a zde se mladík střetává s nekonvenčními léčebnými metodami terapeuta. Hlavní roli si ve filmu zahrál talentovaný Lucas Hedges, rodiče australské legendy Russell Crowe a Nicole Kidman, cynického terapeuta pak sám režisér Edgerton.

Foto: Focus Features

Osobité drama na Netflix dorazí 8. května.

Útěk z Alcatrazu

Clint Eastwood patří mezi největší filmové legendy vůbec a v každém svém snímku podává nadstandardní výkony. Na HBO GO nyní míří jedna z jeho největších klasik, Útěk z Alcatrazu, ve které spojil síly s režisérem Donem Siegelem. Příběh podle skutečné události sleduje Franka Morrise, jenž utekl z několika vězení, kterak prchá i z obávaného Alcatrazu. Svého času byl film, ve kterém Eastwooda doplnili například Fred Ward nebo Danny Glover, považován za Clintův nejlepší. Přesvědčte se o jeho kvalitách sami.

Foto: Paramount Pictures

Eastwoodův legendární snímek dorazí na HBO GO 3. května.

Mulan

Studio Disney v posledních letech remakuje své animované snímky a vypouští do světa jeden kasovní trhák za druhým. Loni se po četných odkladech kvůli postupující pandemii koronaviru na Disney+ objevila hraná Mulan, jež nyní v tuzemské premiéře na streamovacích službách míří i na HBO GO. Klasický příběh ze staré Číny sleduje dceru váženého bojovníka, která se v přestrojení za muže stává legendou císařské armády a nakonec si získá uznání celého národu. Hlavní roli Mulan si v novém snímku zahrála Yifei Liu, kterou doplnili přední čínské hvězdy jako Donnie Yen, Jet Li nebo Tzi Ma a v malé roli i představitelka původní Mulan Ming-Na Wen.

MMF24

Foto: Walt Disney Pictures

Na příběh princezny Mulan se na HBO GO těšme 9. května.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).