Menu Zavřít

Eset v Česku loni zvýšil tržby o pětinu na 360 milionů

27. 2. 2017
Autor: Profimedia.cz

Česká pobočka antivirové firmy Eset loni zvýšila tržby o 20 procent na 360 milionů korun. Na celosvětových tržbách Esetu se tak podílela zhruba třemi procenty.

Eset, který má centrálu v Bratislavě, má na českém trhu podíl mezi 40 a 45 procenty. Zhruba 60 procent zákazníků jsou firmy a 40 procent koncoví uživatelé. Podle Mikuše se v minulém roce firmě dařilo jak získávat nové klienty, tak si také udržet ty stávající.

„V segmentu firem u nás zůstává přes 80 procent zákazníků, mezi koncovými uživateli je to přes 60 procent,“ uvedl obchodní ředitel firmy Miroslav Miruš na veletrhu Mobile World Congress v Barceloně. Výdaje do marketingu se pohybují na úrovni sedmi procent tržeb.


Přečtěte si exkluzivní rozhovor týdeníku Euro:

Eset: Do konce roku otevřeme výzkumné centrum v Rumunsku

 Ignacio Sbampato, obchodní ředitel společnosti Eset


Eset letos plánuje rozšíření svých vývojových center v Brně a Žilině. Začátkem letošního roku již zahájily činnost nová technologická pracoviště v rumunském městě Jasy a kanadském Montrealu.

V loňském roce Eset expandoval do Británie, kde otevřel vlastní distribuční pobočku. Nové obchodní zastoupení pro region Německo, Rakousko a Švýcarsko se přesunulo z německé Jeny do Mnichova. Další pobočku pro letošní rok neplánuje.

Eset je jedním z největších poskytovatelů bezpečnostních produktů na českém trhu. V globálním srovnání jde o jednu z pěti největších společností působící v oblasti IT bezpečnosti. Její produkty používá víc než 100 milionů uživatelů.

EBF24


Z IT dále čtěte:

Česká programátorská firma Apiary míří do rukou amerického giganta Oracle

Hackeři si vyhlédli české oběti. Na Facebooku

Přijde kybernetický megaútok: internet vyřadí na celý den a trhy se zhroutí

Rok 2017 bude podle bezpečnostní firmy LogRhythm rokem, kdy se hackerům podaří vyřadit internet na 24 hodin.


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).