Menu Zavřít

DIGITÁLNÍ KANCELÁŘ

6. 8. 2001
Autor: Euro.cz

I n f o r m a č n í     t e c h n o l o g i e

Malé firmy i jednotlivci mají dnes díky rozvoji informačních technologií možnost podnikat po celém světě.

Různé společnosti nabízejí co nejužší propojení mezi informačními technologiemi a telekomunikačními službami. Osobní počítač tak může fungovat jako brána do světové informační sítě, jako nástroj elektronické komunikace, či jako místo, kde firma nabízí a prodává své zboží. Software umožňující výrobu vlastní webové stránky dodávají firmy jako Microsoft nebo SoftQuad a jeho použití není složité. Vyrobenou stránku stačí umístit na server společnosti, která umožňuje přístup na internet. Pokud si koupíte digitální fotoaparát nebo scanner, můžete na svou stránku umístit i kvalitní obrázky a jste připraveni podnikat. Vše, co potřebujete, je počítač s modemem v ceně okolo třiceti tisíc korun a za dalších asi dvacet tisíc korun si můžete pořídit zařízení kombinující tiskárnu, fax, kopírku a scanner.

EBF24

Pokud budete po síti posílat rozsáhlé datové soubory, či pokud chcete na internetu trávit hodně času, je dobré si pořídit takzvanou linku ISDN.

Opravdovým přínosem pro byznys se má stát digitální televize. „Digitální televize změní naše nákupy, způsob zacházení s penězi a změní i naše nakládání s informacemi a zábavou, řekl minulou středu v rozhovoru pro Financial Times David Coverdale ze společnosti Pace, která prodává takzvané set-top boxy. Tak jsou nazývány malé „krabičky , které jsou schopny propojit vaši telefonní linku s televizí a připojit se na internet.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).