Menu Zavřít

Pokračování asijské expanze. Google investuje do čínského prodejce JD.com

18. 6. 2018
Autor: Profimedia.cz

Americký internetový gigant Google investuje 550 milionů dolarů (více než 12 miliard korun) do čínského internetového prodejce JD.com. Dohoda o investici je součástí snahy Googlu o expanzi na rychle rostoucích asijských trzích. Prozatím však nebude zahrnovat žádné nové významné aktivity Googlu v Číně, kde jsou hlavní služby amerického podniku blokovány, protože se odmítl podřídit místním pravidlům cenzury.

Investice je podle podniků součástí širšího partnerství, které bude zahrnovat propagaci produktů firmy JD.com v nákupní službě společnosti Google. Tento krok byl mohl firmě JD.com pomoci expandovat mimo Asii a vybudovat si pozice na trzích ve Spojených státech a Evropě, napsala agentura Reuters.

„Toto partnerství s Googlem otevírá širokou škálu možností pro nabídku kvalitních maloobchodních služeb zákazníkům po celém světě,“ uvedla společnost JD.com. Podle mluvčího firmy Google v rámci dohody obdrží přes 27 milionů nových akcií JD.com. Jeho podíl v čínském podniku tak bude činit necelé procento.

Podle zdrojů agentury Reuters by Google mohl investovat rovněž do indického internetového prodejce Flipkart. Představitelé amerického podniku však tuto informaci odmítli komentovat.

Ve stopách Kellnera: do asijského dobrodružství se pouští další firmy

 ilustrační foto

BRAND24

11 věcí, které si budete chtít vymazat z Facebooku

Protest proti falešným účtům na facebooku

Dále čtěte:

Zacíleno na Česko: platforma Viber v tuzemsku hledá partnery pro nový byznys

WhatsApp přišel o šéfa. Koum měl prý problémy se strategií Facebooku

Lepší než Google: startup Primer zaujal i CIA


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).