Menu Zavřít

Facebook otevře novou centrálu v Londýně. Vytvoří 800 míst

4. 12. 2017
Autor: čtk

Americká technologická společnost Facebook otevře nové kanceláře v centru Londýna, a vytvoří tak 800 pracovních míst. Více než z poloviny půjde o inženýrské pozice, čímž vznikne největší inženýrské centrum mimo Spojené státy. V prostorách bude sídlit rovněž první firemní startupový inkubátor LDN_LAB, který bude pomáhat se zahájením činnosti britským digitálním podnikům.

Facebook působí v Británii již desátý rok, po otevření nového centra bude v zemi ke konci příštího roku zaměstnávat více než 2300 lidí. Firmu, podobně jako další digitální giganty z USA Google a Amazon, neodradilo ani britské rozhodnutí opustit Evropskou unii. Google loni oznámil, že v Londýně postaví nové centrum, které má pojmout více než 7000 zaměstnanců.

„Británie není jen nejlepším místem k nastartování byznysu, ale také nejlepším místem pro jeho rozvoj,“ řekl serveru BBC britský ministr financí Philip Hammond. Rozhodnutí Facebooku označil za „známku důvěry“ v Británii.

Novou sedmipodlažní centrálu Facebooku v londýnském West Endu navrhl architekt Frank Gehry, autor Guggenheimova muzea v Bilbau. Kromě inženýrů a vývojářů v něm budou sídlit i marketingoví odborníci a prodejci.

BRAND24

Boj o novou centrálu Amazonu: Města se předhánějí v podlézání

Takhle by mohlo HQ2 vypadat v kalifornském Chula Vista

Dále čtěte:

Světlé zítřky s lajky. Facebook se zaměří na malé podnikatele

Facebook spouští novou službu Jobs. Chce být největším personalistou na světě

Raketový růst. Facebook zvýšil díky mobilní reklamě zisk o 79 procent


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).