Menu Zavřít

Elon Musk připravuje Metro 2.0. Vyražené tunely mají sloužit spíš MHD než autům

12. 3. 2018
Autor: Archiv

Před rokem Elon Musk představil svou novou společnost The Boring Company. Ta vyvíjí nový typ razicích štítů, které budou v podzemí vrtat tunely až desetkrát levněji než dnes. Tunely měly původně sloužit jako pro automobilovou síť, Musk však nedávno oznámil, že chce dělat spíš metro pro pěší a cyklisty.

Tunely zůstanou, ale kromě výtahů pro auta by do podzemí zajížděly mikrobusy, tzv. Loopy.

Přepraví najednou 8 až 16 lidí a oproti běžnému metru mají mít tu výhodu, že zastávka zabere jen jedno parkovací místo, ve městě jich tak může být třeba tisíc a dostanou se blíže důležitým zajímavým/důležitým destinacím na povrchu.

Ani toto video neukazuje, jak bude parkovací místo vypadat, když mikrobus sjede výtahem dolů. Nikde žádné zábradlí ani varování, aby lidé nepadali dolů. Také nejspíš nebude úplně bezpečné, aby lidé v mikrobusu jedoucím rychlostí 200 km/h stáli.

The Boring Company už razí testovací tunely v městě Hawthorne, kde sídlí SpaceX a Tesla Motors. Firma také požádala o povolení k ražbě 10km tunelu pod Los Angeles. Na východním pobřeží chce spojit Washing DC s Baltimorem. Počítá také s propojením letiště O’Haire Airport s centrem Chicaga.

Více ze světa technologií čtěte na Cnews.cz

BRAND24

Přečtěte si také:

Elon Musk: jak vydělal peníze na své šílené nápady?

V tempu Elona Muska: den rozděluje na pětiminutovky

Doprava budoucnosti: kdo a co bude konkurovat hyperloopu?

Firma SpaceX v březnu 2017 otestovala raketu Falcon  9, jež je první raketou v historii, jež lze opětovně použít. Rakety by v budoucnu mohly nahradit letadla a létat okolo Země.


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).