Menu Zavřít

Comcast vzdal boj s Disney. Stahuje se z boje o aktiva 21st Century Fox

19. 7. 2018
Autor: Profimedia.cz

Americká společnost Comcast už nechce aktiva společnosti 21st Century Fox podnikatele Ruperta Murdocha, vzdává tak boj se zábavním gigantem Walt Disney, který měl o majetek tohoto podniku rovněž zájem. Comcast se místo toho soustředí na převzetí britské placené televize Sky.

„Společnost Comcast nemá v úmyslu pokračovat v boji o akvizici aktiv 21st Century Fox a místo toho se zaměří na naši doporučenou nabídku na Sky,“ oznámila dnes firma.

Akcie Comcastu na zprávu reagovaly růstem asi o tři procenta, akcie Foxu přes jedno procento ztrácely, zatímco akcie Walt Disney si více než jedno procento připisovaly.

Letos v červnu Walt Disney nabídl za zábavní aktivity Foxu, včetně podílu v televizi Sky, 71 miliardy dolarů (1,6 bilionu korun), a překonal tak nabídku Comcastu, která činila 65 miliard dolarů. Akcionáři Foxu budou o nabídce společnosti Walt Disney hlasovat 27. července.

Vývoj hodnoty akcií Walt Disney: Walt Disney Chart

Comcast se nyní chce soustředit na boj o převzetí televize Sky, za níž nabízí 26 miliard liber (754,7 miliardy korun). Konkurenční nabídka Foxu zní na 24,5 miliardy liber.


Netflix překonal Disney. Stal se největší zábavní firmou

 Netlix, ilustrační foto


Fox, který již vlastní ve Sky podíl 39 procenta, uzavřel počáteční dohodu se Sky už v prosinci 2016. Comcast vstoupil do hry letos v dubnu, uvedla agentura Reuters.

BRAND24

Boj o Sky je součástí rozsáhlého boje v zábavním průmyslu. Velké světové mediální společnosti totiž vydávají desítky miliard dolarů v obchodech, které jim umožní konkurovat firmám jako je Netflix a Amazon.

Čtěte také:

LA Times mění majitele. Miliardář Soon-Shiong zaplatí 500 milionů dolarů

Vláda USA se snaží zablokovat spojení firem AT&T a Time Warner. Obává se zdražení pro diváky

Nejvlivnější firma, o níž jste nikdy neslyšeli. Sinclair atakuje americký mediální trh

Británie povolí Foxu převzít televizi Sky, prodá-li Sky News


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).