Menu Zavřít

ČEZ Prodej půl miliardu od Vítkovic nedostane. Soud zamítl dovolání

12. 10. 2017
Autor: čtk

Akciová společnost Vítkovice nemusí platit stamiliony korun za neodebranou elektrickou energii. Nejvyšší soud (NS) odmítl dovolání firmy ČEZ Prodej, která žalobu na Vítkovice podala. Ve sporu šlo o bezmála 386 milionů korun plus úroky, dohromady téměř půl miliardy korun.

Výsledek dovolacího řízení je patrný z justiční databáze jej potvrdila Lucie Olšarová, mluvčí Krajského soudu v Ostravě, který spor řešil jako první instance. Nejvyšší soud zatím důvody svého rozhodnutí nepublikoval.

Společnost ČEZ Prodej peníze žádala jako náhradu škody za neodebranou energii. Vítkovice prý porušily smlouvu o dodávce elektřiny v roce 2011, když neodebraly elektřinu v celkovém objemu necelých 600 gigawatthodin, protože změnily dodavatele, což smlouva neumožňovala.

Vítkovice tehdy označily požadavky ČEZ za neoprávněné. Zdůvodňovaly to tím, že nakupují elektřinu přes operátora trhu a žádnou platnou smlouvu se společností ČEZ Prodej na dodávky v roce 2011 neuzavřely. Soudní spor se táhl pět let, justice se nakonec přiklonila na stranu Vítkovic.

CONTENT24

Vítkovice, a. s., zastřešují energetické, právní, logistické a další služby pro strojírenskou skupinu Vítkovice Machinery Group. ČEZ Prodej tvoří součást koncernu ČEZ.

Dále čtěte:

Exšéf ČEZ Martin Roman rozjíždí nový startupový byznys

Bavoři nemohli v Temelíně natáčet. Elektrárna sousedy opět znepokojuje

PGE smí převzít polská aktiva EDF. Podmínkou je prodej na energetické burze


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).