Menu Zavřít

Amazon zvyšuje podíl na trhu s internetovou reklamou. Letos předstihne Microsoft

19. 9. 2018
Autor: čtk

Internetový prodejce Amazon zvyšuje svůj podíl na americkém trhu s internetovou reklamou. Podle odhadů výzkumné společnosti eMarketer by v letošním roce měl Amazon překonat firmy Microsoft a Oath a stát se třetí největší firmou na tomto trhu s podílem 4,2 procenta.

Amazon by svůj podíl měl zvýšit na úkor jedniček na trhu, Googlu a Facebooku, avšak i nadále bude za těmito firmami výrazně zaostávat. Jejich společný podíl na trhu má činit 57,7 procenta.

Podíl Microsoftu na trhu s internetovou reklamou má letos činit 4,1 procenta. Microsoftu patří stránky MSN, Bing či LinkedIn. Oath, který je dceřinou společností Verizonu a vlastní AOL a Yahoo, má mít podíl 3,3 procenta.

EMarketer upozornil, že Amazonu pomáhá, že stále více lidí začíná hledat určité produkty rovnou na Amazonu místo na Googlu nebo v jiných vyhledávačích.


Čtěte: Jak dlouho vydělávají miliardáři vaši roční mzdu? Zakladateli Amazonu Bezosovi stačí pár vteřin

 Nejbohatší člověk na světě Jeff Bezos


Hodnota amerického trhu s internetovou reklamou má podle eMarketer činit 111 miliard dolarů (2,4 bilionu korun). Podíl Googlu na tomto trhu má být 37,1 procenta a Facebooku 20,6 procenta. Jejich společný podíl však letos klesne a zásluhu na tom bude mít hlavně Amazon.

Příjmy Amazonu z internetové reklamy v USA mají letos činit 4,6 miliardy dolarů. Ještě v březnu přitom eMarketer očekával, že jeho příjmy budou jen 2,9 miliardy dolarů.

BRAND24

Amazon se nedávno připojil k Applu a stal se druhou firmou v USA, jejíž tržní hodnota překročila hranici jednoho bilionu dolarů. Internetová reklama by se mohla stát dalším oborem podnikání, ve kterém se Amazon stává tahounem, po maloobchodě, aktivitách v oblasti cloudu a mediích. Někteří analytici dokonce očekávají, že Amazon by mohl předstihnout Apple v boji o pokoření tržní kapitalizace dva biliony dolarů, uvedl server CNN. Od počátku letošního roku akcie Amazonu stouply o více než 65 procent.

Přečtěte si také:

Druhý za Applem. Tržní kapitalizace Amazonu překonala bilion dolarů

Amazon spustil v USA sekci sekci pro malé firmy. Bude dostupná i v Německu

Kámen versus internet. Kdo vyhraje souboj o zákazníka?

Jak vydělat na starém kole. Bazarové prodeje se definitivně přesouvají na internet

Bezos zažívá rekordní rok. Stane se prvním dolarovým bilionářem?

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).