Menu Zavřít

TMR si na Ještěd musí počkat. Podpis smluv se zadrhnul

1. 2. 2017
Autor: Profimedia.cz

Společnost Tatry Mountain Resorts (TMR) měla lyžařský areál na Ještědu v Liberci ovládnout ještě během této zimní sezony. Kvůli jednání o podmínkách se však tento krok pozdržel a na svahu hospodaří dosavadní provozovatel.

„Máme připravené smlouvy, které projdou představenstvem Sportovní areál Ještěd a TMR a doladíme detaily. Letošní sezonu už tedy TMR nestihne,“ říká mluvčí liberecké radnice Jana Kodymová.

Společnost TMR nechce prozradit, které detaily eventuální dohodu zpomalily. I když o ní obě strany mluví od začátku loňského prosince jako o hotové věci. Aktuální sezónu proto musí dotáhnout společnost Sportovní areál Ještěd, které dal primátor Liberce Tibor Batthyány před zimou výpověď.

Firma slibuje do rozvoje lyžařského areálu na Ještědu investovat přes 670 milionů korun. Návratnost investice je deset až 12 let, řekl v Liberci na veřejném jednání předseda dozorčí rady TMR Igor Rattaj.

Uzavření dohody by znamenalo zřejmě dlouhodobou nájemní smlouvu podmíněnou investicemi do nových vleků a vybavení. Podobně to funguje u dohody ve Špindlerově mlýně. Tam TMR působí prostřednictvím společnosti Melida.

BRAND24

Poloviční balíček Melidy vlastní firma SMMR, za kterou stojí exšéf skupiny ČEZ Martin Roman a obchodník Ladislav Maroul. Zbytek akcií drží 1. Tatranská. V její vlastnické struktuře figuruje společnost Webiso, od níž vede nit až k záhadné kyperské firmě Vicinity Investment. Jde o firmu finančníků z J&T. Hodně napovídá i fakt, že předsedou představenstva Melidy je člen této skupiny Rattaj.

Čtěte také:

Ještědská věž může patřit městu. Slovenská TMR nabízí Liberci dohodu

Slováci chtějí na Ještědu investovat přes 670 milionů

Igor Rattaj: Krtkoland asi nebude, zábavní park ale postavíme


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).