Menu Zavřít

Boeingu stoupl zisk o třetinu. Letos dodá více letadel, než čekal

26. 10. 2016
Autor: Boeing

Americký výrobce letadel Boeing ve třetím čtvrtletí zvýšil meziročně čistý zisk zhruba o třetinu na 2,3 miliardy dolarů (56,9 miliardy korun). Firma zároveň mírně zvýšila odhad celoročních dodávek letadel zákazníkům.

Čtvrtletní zisk překonal očekávání analytiků, což zvedlo akcie firmy. Tržby nicméně ve čtvrtletí meziročně o osm procent klesly a dosáhly 23,9 miliardy dolarů.

Boeing nyní předpokládá, že letos dodá zákazníkům 745 až 750 letadel, zatímco v předchozí prognóze celoroční dodávky odhadoval na 740 až 745 letadel.


Hledáte letenku? Najděte ji na LetenkyLevně.cz


Podnik na světovém trhu s letadly dlouhodobě soupeří o vedoucí pozici s evropským konkurentem Airbus. Loni Boeing čtvrtým rokem za sebou překonal Airbus v dodávkách letadel zákazníkům. V nových zakázkách ale za evropským konkurentem zaostal.

BRAND24

Airbus v minulém čtvrtletí vykázal pokles provozního zisku o 21 procent na 731 milionů eur (19,8 miliardy korun). Firma nicméně potvrdila, že v celém letošním roce hodlá udržet provozní zisk na loňské úrovni a dodat zákazníkům více než 650 letadel. Finanční ředitel Harald Wilhelm dokonce uvedl, že celoroční dodávky by mohly překročit 670 letadel.

Roční vývoj akcií Boeing:

Čtěte dále:

Levná ropa trápí Boeing. Dreamlinery nejdou na odbyt

USA posvětily obří zakázky Airbusu a Boeingu v Íránu

Na Marsu budeme první, tvrdí šéf Boeingu

 raketoplán Columbia při první expedici

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).