Menu Zavřít

Na dálnici D1 bylo spuštěno další úsekové měření. Je totiž potřeba vybrat více peněz

19. 10. 2017
Autor: Redakce

Když české ministerstvo dopravy prezentovalo výsledky prvního úsekového měření na D1 u Brna, byl bezpečnostní přínos velice diskutabilní. Nicméně pro MDČR to stačilo k prohlášení, že jde o vysoce užitečnou záležitost, kterou je potřeba zopakovat. Proto se letos měřilo v úseku Psáře – Soutice. Ani tam se bezpečnost nezlepšila, jenže ani to úředníkům nevadí. Ve jménu bezpečnosti proto bylo spuštěno další úsekové měření na D1. Tentokrát mezi sjezdy 146 Velké Meziříčí-východ a 153 Lhotka.

BRAND24

Ministerstvo dopravy se touto skutečností na svém webu nijak nechlubí. V poslední době – jistě souhrou zcela náhodných okolností – je totiž potřeba více než kdy dříve informovat o tom, kde se jaká silnice otevřela, kde jaký obchvat bude možné (konečně) používat bez dálniční známky a co všechno se začne stavět. Stručnou zprávu přinesl alespoň oficiální web Velkého Meziříčí.

Princip je stále stejný. Kamery hlídají limit 80 km/h v opravovaném úseku D1, automaticky zaznamenané přestupky jsou odeslány na tamní úřad a pak už se rozesílají výzvy k uhrazení určené částky provozovateli vozidla, neboť na zjišťování skutečnosti, kdo opravdu seděl za volantem a dovolil si ve dvě ráno jet rekonstruovaným úsekem smrtící rychlostí 91 km/h, vážně není čas. Ale jinak je potřeba silniční piráty umravnit, jak řekl před časem Dan Ťok.

Celý článek si přečtěte na webu Autobible.cz


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).